Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mi a kedvenc nyelvetek?...

Mi a kedvenc nyelvetek? Melyik tetszik leginkább?

Figyelt kérdés
írásra és ejtésre egyaránt :D
2012. júl. 6. 09:10
1 2 3 4
 31/38 anonim válasza:
82%
írás az a magyar ejtés meg a japán
2012. júl. 10. 15:39
 32/38 anonim ***** válasza:
80%
Japán, orosz, latin.
2012. júl. 16. 13:57
 33/38 anonim ***** válasza:
51%

07-08 11:30

KÖszönöm, hogy leszóltál és valószínű, hogy le is pontoztál. Biztos nagy nyelvész lehetsz, csakhogy én meg Córdoba-ban születtem és éltem 9 évig. Tudom, hihetetlen, és nem is kell elhinni, csak gondoltam szólok, hogy tisztában legyél vele.

Te megtanultad a nyelvet, nyilván jó is vagy belőle, de hidd el, mikor előbb tanulsz beszélni, mint írni, nem pedig egyszerre a kettőt, akkor logikátlanabb lesz. Az echar igét a mai napig is sokszor hechar-nak írom, mert az ejtés ugyanaz, és - valami agyi folyamat miatt - képtelen vagyok megjegyezni. Ez olyan, mint a magyarnak az egy t-két t, j vagy ly. Ez is logikátlan lehet, mert a hajó az miért hajó, miért nem halyó? A hülye miért nem hüje?

Professzorkodjál csak nyugodtan, engem nem zavar, de előbb értsd meg, mit akartam írni. Egy spanyol anyanyelvűnek is felvetheti a kérdést, hogy a llamar miért nem yamar, mikor ugyanúgy ejtik.

2012. júl. 16. 15:04
 34/38 anonim ***** válasza:
75%
És ugyanúgy ejtenek helyesírási hibákat, mint mi. Multkor beszélgettem egy lánnyal, aki folyamatosan irkálta nekem, hogy "acer", és el sem tudtam képzelni, mit akar az Acer laptopmárkával... Kellett egy kis idő, mire rájöttem, hogy az hacer akar lenni.
2012. júl. 16. 15:06
 35/38 anonim ***** válasza:
50%

Ja, és c-ből sosem lesz d és f? Hidd el, lesz. Nézd meg ezt:

http://www.youtube.com/watch?v=ERflGzzpRtU

Mikor mondja, hogy doce, az bizony, dofe.

2012. júl. 16. 15:11
 36/38 A kérdező kommentje:
Bocsánat, hogy sokáig nem reagáltam a válaszokra de nem voltam itthon... a kérdéskiírásra csak annyit, hogy direkt írtam így, mert miért-ne szerethetné valaki a saját nyelvét? vagy ha valaki nem magyar csak megtanulta a magyart vagy éppen csak tanulja és szereti olvasgatni a GYIK-et? :D
2012. júl. 19. 09:59
 37/38 anonim válasza:

Attól eltekintve, hogy aktuális e még a kérdés vagy sem.

Nekem az Ukrán a kedvenc nyelvem, aztán pedig az angol a spanyol a francia a japán illetve az arab.

2023. júl. 8. 13:26
 38/38 anonim ***** válasza:
A magyar tényleg szép, de nekem főleg nelvrokonainkon keresztül tud kiemelődni a szépsége. Finn, manysi, de talán még jobbak Szibéria kis vadnépeinek nyelvei, ezek persze már nem rokonok a magyarral (a szamojéd nyelveket és esetleg a jukagirt leszámítva), de létezik egyfajta tipológiai hasonlatosság. Nehéz ,erősen rangozó, gazdag alaktanú nyelvek, főleg a csukcs (nem ismerem), és a szibériai eszkimó (ezt viszont 1997 óta tanulom). Sokkal összetettebb meg bonyolultabb, mint a magyar, ragozások százai vannak benne, egy-egy ige olyan terjedelmessre hízza ki magát, alanyt, tárgyak magába kebelezve, mit egy egész mondat, de pont ez a lényeg, szépen tükrözi valahogy azt is, ami szép a magyarban.
2023. aug. 25. 00:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!