Mi a kedvenc nyelvetek? Melyik tetszik leginkább?
Erre nehezen tudnék válaszolni, de nézzük csak:
A magyart ismerem a legjobban, ebbe nőttem fel, így nem tudom megítélni külső szemlélőként. Az biztos, hogy sokkal változatosabb, mint az angol (ezt is már-már anyanyelvi szinten beszélem).
Sokak haragját kiváltva (kövezettek meg!), nekem a kedvenc külföldi nyelvem a német. No nem az osztrák kvartyogás (mein Gott! mintha oroszok próbálnának meg németül beszélni a kezdő csoportban), hanem ahogy egyre északabbra megy az ember, pl. a szászoknál, egyre lágyabb a nyelv. Nagyon változatos: ha kell, tud határozott lenni, erőt sugárzó (hallgass meg egy Rammstein nótát), ha kell, tud kellemes, nyugodt, szép lenni (pl. Stille Nacht - csak hogy ismerteket mondjak).
De emellett szeretem a svédet (olyan hangzásra, mintha vidéki angolt kevernének némettel), illetve szeretem a finn nyelv dallamosságát is.
A francia viszont a legjobb éneklésre, már maga a nyelv is olyan, mintha dalolnának (mint ahogy a Mátrixban is megmondták: "Franciául káromkodni, olyan mintha|selyemmel törölnéd a segged. Nom de dieu de putain de bordel de merde de saloperie de connard d’enculé de ta mere."). Viszont a napi életben használt franciától (vagy a raptől!) kiráz a hideg :)
Azok miért vannak lepontozva, akik a magyart írták? Szerintem ebben semmi rossz nincs, bár én nem tudnám kedvenc nyelvemnek venni az anyanyelvem, az olyan furcsán jön ki.
Amúgy: orosz, spanyol... szeretném megtanulni mind a kettőt, tetszik a kiejtésük. Meg persze az angol, amiben leginkább a dallamosság tetszik, olyan kis cuki, főleg a briteknél :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!