Mi az a mondat amit Németországban kérdeznek mikor bemész egy üzletbe?
Figyelt kérdés
valami olyasmi lehet hogy segíthetnek e , de nincs benne a hilfe , de vmi zu.... sosem értem pontosan :S (kezdő németes vagyok )2009. júl. 4. 21:07
1/5 anonim válasza:
Németországban hol? Néhol elég furán beszélnek...
De monnyuk lehet valami olyasmi is, hogy "was darf ich ihnen bringen?" vagy az, hogy "Was möchten sie?"
az első azt jelenti, hogy 'mit hozhatok', a második azt, hogy 'mit szeretne'. Mindkettőt inkább éttermekben használják, de hátha segít.
(egy másik kezdő németes)
2/5 anonim válasza:
Észak-Németországban többnyire azt kérdezik(Már ha kérdeznek valamit...),hogy Was kann ich für sich tun?? _mit tehetek önnek/önért..??
3/5 anonim válasza:
Attól függ, hogy milyen jellegű üzlet.
(Wie) kann ich Ihnen helfen? - (hogy/miben) segíthetek Önnek?
Was darf es sein? - Mit adhatok?
(egy tolmács) ;)
4/5 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek :)
2009. júl. 8. 15:09
5/5 kotkat válasza:
Darf ich Ihnen behilflich sein? ----sztem ez a leggyakoribb, = segíthetek Önnek vmit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!