Ti elmennétek ezekre az ingyenes angol órákra? Többi lent
olvassátok el! szerintetek nincs értelme, és addig nyaggatnak, amíg nem támogatom az egyházat, vagy tényleg működhet? mert ha igen, akkor nem dobnék ki 100.000 ft-ot az ablakon angol tanárokra.
Nálunk csak egy helyen volt, így nem tudom, hogy máshol ez hogyan működik. Szerintem nyugodtan mehetsz mind a két helyre, nem fognak elküldeni. :)
Sajnos csak 2 hónapig tudtam járni, mert utána átszerveződött az órarendem, de szerintem nagyon hasznos volt. Végre beszélhettem angolul, és nem csak a munkafüzetet töltögettem. :)
Hajrá, veszíteni nem veszíthetsz vele. :) És ha nem tetszik, akkor egyszerűen tényleg csak nem mész többet!
Sok sikert. :)
Egy ideig jártam én is, anyum többet volt. Az akkori óraadók egész szimpatikus lányok voltak, óra végén tényleg megtartották a mormon egyházba csábító szövegüket.
Párszor találkoztunk velük órán kívül is, anyu jóban lett velük, jöttek velünk várost nézni, magyar szokásokat megismerni. Pár tanuló felvette a mormon vallást, az ő keresztelőjükre is el lehetett menni, anyum elment, épp ráért és a kb. 1 percre levő uszodában történt.
Egy idő után már a lakásunkban is megjelentek, hoztak Mormon Bibliát, vallásos brosúrákat. Miután lassan mindennap csengettek, hogy jöttek dumálni eléggé elegünk lett belőlük, anyum is elkezdett elmaradozni az órákról (amik egyébként nyelvi szempontból jók voltak, csak több volt benne a vallásos szövegfordítás, mint egy sima angolon).
Miután az ismerős lányok visszamentek Amerikába egy kicsit csend lett, viszont több, mint egy év után elkezdtek rendszeresen csengetni a tipikus öltönyös, hónuk alatt Bibliával futkosó mormon fiúcskák, hogy jöttek minket megtéríteni, mivel benne voltunk a címlistájukban, mint potenciális "hívők". A volt tanáraink még Amerikából is megkerestek minket Facebookon, hogy most hogyan állunk a vallással.
Szóval ha megpróbálsz kimaradni a vallási részből, akkor is lehet megpróbálnak valamennyire behúzni, de az angol végül is megéri.
Csak nekem ez a Jézus Amerikában is ott volt dolog nem igazán jön be, anyum mondta is, hogy az Amerikaiak mindent maguknak akarnak, még Jézus földre érkezését is. Miért kellene nekem ebben hinnem?
Huh, ez elég durva, amit az előző válaszoló írt...
Majd számolj be idővel, légy szíves, hogy mi történt. :)
És sok sikert a c1-hez! :)
Nem emlékszem, hogy ilyet kértek volna. Mi az óra helyszíne mellett laktunk így látták, hova megyünk utána, a nevünk ki volt írva a kapucsengőre.
De például egy "hol laksz" című angol fogalmazásnál az emberek többsége elég pontosan le szokta írni hol lakik, mi van a környéken, hogy lehet odamenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!