Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Szerintetek hová jut így az...

Szerintetek hová jut így az anyanyelvünk? Blog metszet.

Figyelt kérdés

"""2010. június 28., hétfő

Jaa:D

Halii(:

szval izéé öömizéé xD szval megyünk nagyba a boltba Nikiivel.5550129 xD de ne hivj fel 5550129 xD elvoltunk jaa meg én Dalcsiivagyok Dalcsii meg Adrii xD szval elkezdtük Dalcsival jóó te lenne nekem is jóó te lenni xD szval jóó egymásnka lenni de am ez úgy jött h Nikiinéz Dalcsira elkezdi Adrii és besz tovább és hát igy nagyvolt:D ja am Hetedik Érzéket néztük de am a csak a dr.Hous.ból volt a csaj:Y milyen furiin nézett ki:/ nahh végree süt a nap*.*nahh Pá-PÁ(L)"""

Szürnyű amit egyesek művelnek. A fenti idézetet egy blogból másoltam ide, a megmarad neveknek nem igazán nevezhető keresztnév "becézéseket" nem töröltem ki, remélem nem sértek meg vele senkit. Lehet furcsa, hogy én is megrökönyödöm az ilyen dolgon, mert szerintem a blog bejegyzésének szerzője is korombeli fiatal lehet. Én 21 éves vagyok, de nem tűröm meg a társaságomban az ilyen beszédet, és szerencsére nincs is. Most sokan biztos azt gondolják, hogy valami szörnyű karót nyelt, Petőfit reggeliző és Shakespeareval játszadozó valaki lehetek. Hát nem... szoktam én is káromkodni (sajnos. nem illik!) és szoktam slangeket is használni. Arra viszont büszke vagyok, hogy normálisan is tudok beszélni, főleg ÍRNI és művelt is vagyok. Ez viszont... minősíteni sem lehet. Egyszóval ledöbbent az ilyen katasztrófák látványa melyek tömegesen árasszák el a netet. Vajon egy új nyelvújítási korszak kellős közepén vagyunk? Csokonai megalkotta Csongor és Tünde neveket. Ők pedig az "Adriii szval izéé öömizéé Dalcsiii és Nikii" neveket. Véleményetek erről a szörnyűségről? Szabad ezt így hagyni? Az oktatási rendszer a nem megfelelő?

2012. jún. 11. 13:53
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Kedves 15:47-es!

Áldjon meg téged a magyarok Istene:-) is: VÉGRE, VÉGRE és VALAHÁRA egy ember, aki nem "hibát vétett", hanem - "hibát ejtett". Bearanyoztad a napomat!:-)

(a nyelvvel foglalkozó válaszoló vagyok - és köszönöm, köszönöm, hatszor is köszönöm:-)!)

2012. jún. 12. 17:36
 12/14 anonim ***** válasza:

Ezek az emberek egyszerűen igénytelenek. Egy MSN beszélgetésben persze én sem figyelek mindig arra, hogy a vesszők tökéletesen a helyükön legyenek, de már itt például igen. (Persze én sem vagyok tökéletes, de törekszem rá.)

Ez egy idevágó dolog, ha akarsz még idegeskedni, feltétlenül ajánlom:

[link]

Már eleve a kérdés is szemet szúr, de ha elolvasod a válaszokat, alig akad olyan ember, aki észrevette volna, hogy milyen alapvető nyelvtani hibák vannak a kérdésben. Ez az oldal főleg általános iskolások által látogatott, szóval ez a korosztály tart itt.

2012. jún. 18. 02:39
 13/14 anonim válasza:

HáÁáÁt nmtom decsak ez sztem igy tejjesen lyóó mertt ezzt igy kel igy kel irní<3 <3^^ csakcsi hátcsi nemcsi tudcsi miércs ragtadcsi kicsi őőő mer ezitt a szleng és má naon igy lyó szval nekem8csi>:D mitis gondollz mer sztem énis meg sokis naon igyíírr háát naja:))))^_^ akk én megy tévézni nikcsikécskévél gondolom a májlitűlpónit:PPPP meg tvájcsilájcsit nézni mer van csok idöxD nk szval jajahh igen lhet h kicsicskét:D sok letcsi amit jahh őőő izé irtambocsicsak nemm lyutot:O szembe ajaahh nermmkk jóó mgyek akk mit irtam izémizébizé

nahhkor mek sopingolni meg nagyott nevetgéllnícsííí:) és akorr sziamija bájbáj jó8 megmindenn

by:egycicamicapicimiciricamicacsicsimoncsicsicsicskecsi

(nem komoly :D)

2012. jún. 27. 23:32
 14/14 anonim válasza:

JaAaAaAhh + mégcsi elflelytetem leirnni h haa fox ijet még ircsizní akor naon leszidlak szted wajon minekcsi írtamaszt?

merénvótam és nemakkarlom h igy ragatsd ki a izém az gyakkorikérddélserkuésvállszakokconcsin mert élüttleka buxal ami mikor jönnem tom csakk h delescsiis napááápáájanem még leiromaszt h csakk neizé csakkor ys megcsonomha elrunninngollszsz jahh éssmár erre fygyelltemhlogy hejesen yrjak mert már ittavan a kezenbe azazizé szótárcsi csakcsi nemcsi tudokcsi olvvasni namind1 megyek a plázába a csivávánnmal megnem sulimulicsiba mertaz unalmasés énmagán tanárhoz jáá árok janacsácsőcsumicsácső pasizokcsizokis kicsipicitis sziajó8 és rák ent rol jaés repelek is: kámonbárikacsy görl nagyon szépcypő(konzerves) ítszlápnyik itt van plátnyik^^<3

kámoncsi bárby ledzsgó barby

weszek apl átzában 1 szépcsicipőtis meert kércsizek anyucitól 1 millcsit éscsi megyyek sópingolniPÁPÁ^^:));)

2012. jún. 27. 23:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!