Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Mi az a félnézet félmetszet?

Mi az a félnézet félmetszet?

Figyelt kérdés

Egy ilyesmi vésőnyélnek kell megrajzolnom a félnézet félmetszetét.Nem vágom hogyan kell.Valaki elmondja?

[link]

2012. máj. 3. 10:22
 1/7 anonim ***** válasza:
Google-t ismered? Miért nem oda írtad be? Nem 1, nem 2, nem is 1000 találatot dob ki...
2012. máj. 3. 11:04
 2/7 A kérdező kommentje:
Használtam ,de nem sok mindent írtak róla. Egyszerűen azt nem értem,hogy hogyan kell egy vésőnyelet lerajzolni félnézet félmetszetbe.Nagyjából tudom milyen a félnézet félmetszet! De egy kőr alakú tárgyat hogyan kell lerajzolni?
2012. máj. 3. 12:44
 3/7 anonim ***** válasza:

A félnézet-félmetszet azt jelenti, hogy az alkatrész egyik felét nézetben (általában ez a balo oldal) másik feét pedig metszetben ábrázolod.

A félnézet-félmetszet alkalmazása akkor indokolt, ha a munkadarab szimmetrikus (beleértve a forgásszimmetrikusságot is, mint most is), továbbá így a rajz többet mutat, a bonyolultság fokozása nélkül.

A nyele gyakorlatilag egy tengelyszerű alkatrész, amely idomesztergálással készül, ill. található benne egy furat.

Vigyázat, a félnézet részen a metszetben már megmutatott részek nem szerepelnek szaggatott vonallal.

Készítsd el a rajzot, aztán megnézem, hogy jó e.

2012. máj. 3. 15:17
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! De Nem értem,nyelébe mit kellene szaggatott vonallal jelölni? Annyi lenne a rajz hogy megrajzolom és középen behúzom szaggatottal? Vagyis a metszet csíkot nem?
2012. máj. 3. 17:51
 5/7 anonim ***** válasza:

Úgy látom, te a műszaki rajz alapjaival sem vagy egyáltalán tisztába.

Tanulmányozd át az alábbi jegyzetet alaposan:

[link]

99. oldal körül van konkrétan félnézet félmetszet

2012. máj. 3. 18:14
 6/7 A kérdező kommentje:
Csomóponti rajzokat, függőleges metszet,homlok metszet stb. csinálok inkább.De nem értem ezt a félnézet félmetszetet.Suliba se magyarázták el hogyan kellene.
2012. máj. 3. 19:31
 7/7 anonim ***** válasza:

Itt egy egyszerű példa:

[link]

2012. máj. 3. 20:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!