Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Oroszt érdemes tanulni?

Oroszt érdemes tanulni?

Figyelt kérdés
Későbbiekben hasznos lesz?

2012. jún. 1. 16:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
79%

Angollal(értsd: ha angolul is felsőfokon,de legalábbis magas szinten,tárgyalóképesen tudsz,beszélsz) párosítva remek, ha még mellette harmadikként kínaiul is tudsz,akkor egyenesen főnyeremény.

Önmagában, angol nélkül csak baromkodni tudsz vele.

2012. jún. 1. 16:30
 2/11 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem érdemes,és mivel hasonlit az ukrán nyelvre azt is fogod érteni...de ha már nyelveket akarsz tanulni akkor inkább angolt tanulj az sokkal hasznosabb nyelv,de ha már tudsz angolul,akkor szerintem nyugodtan tanulj oroszt is....
2012. jún. 1. 16:43
 3/11 anonim ***** válasza:
71%
bármit érdemes tanulni
2012. jún. 1. 17:05
 4/11 A kérdező kommentje:

Már tanulok angolt, és úgy gondoltam, hogy az orosz lenne a2. nyelv. Valószínűleg angolból meg lesz a felső fokú pár év múlva.

Köszönöm a válaszokat!

2012. jún. 1. 17:56
 5/11 anonim ***** válasza:
93%
nekem is ez a problémám, bár én még csak 14 vagyok és angolból a középfokra hajtok, de mellette szerintem oroszt fogok tanulni, mert imádom! :)
2012. jún. 3. 16:11
 6/11 anonim válasza:
77%
attól függ. angollal párosítva jó. ha kőolajjal akarsz foglalkozni vagy olyannal, amihez kellenek az orosz/ukrán kapcsolatok, akkor jó választás.
2012. jún. 18. 13:01
 7/11 anonim válasza:
100%
orosz tolmácsokból nagyon kevés van, ezért nagyon hasznos lehet. én 14 éves vagyok, 8 éve angolt tanulok és mellette oroszt 2 éve. Szerintem nagyon jó nyelv, logikus, egyszerű, a kiejtés se nehéz, csak az írásra kell több időt szánni. (a cirill betűk miatt)
2012. jún. 27. 15:12
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen,nagyon is érdemes tanulni.Szeretem mert olyan logikus nyelv és nem cifrázza agyon a kiejtést. Oroszt,angol és németet tanulok emellett most szeretném felvenni a spanyolt .Hidd el ha van nyelvérzéked az egy nagyon nagy kincs! Szóval tanuld meg az oroszt sokra mehetsz vele ! Hallottam M.o.-n egyre több orosz tudással rendelkező embert keresnek ! ;) Viszont nem lesz könnyű a cirill-betűk miatt ja és amit nem szeretek a németbe meg az oroszba se ,hogy a tárgyaknak neműk van :D Ugyan miért kell egy banánnak megmondani a nemét ?! :D:D:D
2012. júl. 14. 07:11
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat
2012. júl. 14. 15:18
 10/11 anonim ***** válasza:
Nagyon remélem, mert már egy ideje birkózom vele:D
2012. okt. 9. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!