Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Van köztetek nyelvtanulás-függő?

Van köztetek nyelvtanulás-függő?

Figyelt kérdés

Mesélnél nekem, hogy miért is érdekel, mit és hogyan tanulsz, hogyan hasznosítod, stb...

Üdv,

Egy kezdő függő :)

2012. máj. 23. 14:54
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Nálam 1. angol (középfokúztam belőle, 8 év általános iskolai alap és 3 évvel ezelőtt 1 hónap USA után)

2. japán

3. német (azt most tanárral veszem, egy kedves barátnőm sörköltségen oktat :)

Egyébként 18 éves szakmunkás lány vagyok, csaknem piacképtelen szakmával, úgyhogy kellemest a hasznossal :)

2012. máj. 23. 18:29
 12/16 anonim ***** válasza:

9-es (és 10-es)!

Én is tanultam németet, s bár az olasz tanulmányaim elején járok, még is azt kell mondanom, hogy jobban fogom ezt szeretni, mint valaha fogom a németet. A németben még eddig nem sikerült megtalálnom semmi szépséget. Maga a nyelv hangzása sem tetszik, túl keménynek tartom. A német irodalom meg egyeneses pocsék (bocsi ha itt vkit megbántok), így tényleg nincs semmi, ami miatt én ezt a nyelvet megtanulnám. Ellenben mondjuk az olasszal, Itália számomra a kultúra bölcsője, hangzásilag is tetszik és bár az irodalmáról még nem sokat tudok, de biztos az is fog tetszeni. Egyébként nem is nagyon világos miért erőltetik mindenhol állandóan a németet. Értem én ,hogy itt Európában fontos, de vannak annál sokkal könnyebb nyelvek, és azok, akiknek mondjuk csak egy nyelvvizsga vagy nyelvi érettségi fontos, az hadd döntse már el, hogy könnyebb vagy nehezebb nyelvet választ e. Persze én elfogult vagyok, a német nemzetiségi tagozat csak megutáltatta velem a németet. Talán egyszer megint nekiállok, de akkor tényleg az elejétől kell elkezdenem, ami nehéz lesz, mert mégis csak vannak dolgok, amiket már tudok. Valamire csak megadták azt a középfokot. Most is egyébként egy német könyvet olvasok, de egyáltalán nem tetszik. Pedig az alapsztorija kifejezetten olyan, amit imádok, az összes ilyen jellegű regényt elolvasom. De ez, meg kell mondanom a legrosszabb mind közül. Még egy ok, hogy ne tanuljam tovább a németet ;)

2012. máj. 23. 18:51
 13/16 anonim ***** válasza:

Hú, nekem a német irodalom volt a kedvenc tantárgyam, eredetiben olvasni Goethe-t, Schiller-t, Thomas Mann-t... Imádtam. :)

De semmi baj, természetesen mindenkinek más tetszik, és így van ez jól. :)

2012. máj. 23. 19:37
 14/16 anonim ***** válasza:

Én hat nyelvet használok egyszerre a magyaron kívül. Ebből hármat már nem tanulok tanárral, a másik hármat jelenleg is. Az egyiket közülük autodidakta módon tanultam.

Igazi függő vagyok, számomra ez nem csak szakma, de kikapcsolódás is.

Sajna a hét beszélt nyelvből egyik sem német, azt mindenképp szeretném még megtanulni, mert folyton azt látom, mennyire hasznos.

2012. máj. 24. 20:33
 15/16 A kérdező kommentje:
húha, utolsó, megkérdezhetem melyik nyelveket beszéled? :)
2012. máj. 24. 22:56
 16/16 anonim válasza:
Én is kissé nyelvfüggő vagyok,bár mostanában kevés időm jut gyakorlasra. Angliában élek 2 éve és erdélyi magyar vagyok,igy az angol és a román jól megy. Német és görög erős kezdőszinten megy, meg szeretnék spanyolt kezdeni a közeljövőben... ;-)
2012. máj. 25. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!