Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Van köztetek nyelvtanulás-függő?

Van köztetek nyelvtanulás-függő?

Figyelt kérdés

Mesélnél nekem, hogy miért is érdekel, mit és hogyan tanulsz, hogyan hasznosítod, stb...

Üdv,

Egy kezdő függő :)

2012. máj. 23. 14:54
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Hát, nem tudom, ki mikortól számít "függőnek", de én imádok nyelvet tanulni. :)

Csak magamtól, semmiféle tanfolyam vagy iskola nem kell hozzá, azok a módszerek felidegesítenek. (Táblázat, nyelvtan...)

Most a 3. idegen nyelvemet tanulom, tehát nem vagyok az a "10 nyelvet beszélő" emberke, viszont imádom! A spanyolt kezdtem el kb. másfél éve, könyveket olvasok, filmeket nézek, e-mailezek... Nagyon élvezem, hogy egyre jobban megy, hogy már tudok társalogni (bár szóban sajnos még sosem volt alkalmam), hogy mindent megértek, amit olvasok...

Élveztem a fejlődés folyamatát, nem zavart, mikor nulláról kezdtem, és még semmit nem értettem... Akkor is sorra faltam a könyveket. Nem is értem, milyen perverzió ez, azért elég megszállottság, nem? :D

2012. máj. 23. 15:32
 2/16 A kérdező kommentje:
Egyetértek :) Én a harmadik nyelvet kezdem, bár a másodikat abbahagytam fél év után, elég basic szinten voltam, de sajnos megrekedtem :( sok nyelv van, ami érdekelne, és a lehető legtöbbet szeretném megtanulni, szerencsére gyorsan megy, és nem keverem össze őket(eddig...) Most újrakezdem a nyáron az utóbbi kettőt, és megyek utána mint a gép... aztán talán használni is fogom tudni egyszer őket :)
2012. máj. 23. 15:41
 3/16 anonim ***** válasza:

Milyen nyelvek, ha szabad kérdezni? :)

Nekem 1. német, 2. angol, 3. spanyol.

(Első voltam.)

2012. máj. 23. 15:49
 4/16 anonim ***** válasza:
én is az voltam.Imádtam nyelvet tanulni.Most már meg le nem ülnék egy percet se foglalkozni vele.Hasztalan.Ha nincsenek a használatához kellő képességek akkor mit sem ér.
2012. máj. 23. 15:54
 5/16 anonim ***** válasza:
89%

Még egy fővel gyarapítanám azok társaságát, akik imádnak nyelvet tanulni :) én egyébként angolt tanítok (igaz csak magánban, nem vagyok hivatásos tanár), imádom mindenhogyan az angol nyelvet. Most kezdtem el olaszul tanulni tanárral és nagyon imádom. Azért döntöttem úgy, hogy tanárral tanulnék, mert nem akartam úgy járni, mint a némettel, mert azt a suliban nagyon gyengén oktatták és úgy mentem gimibe, hogy nem voltak alapjaim. Ami egy német nemzetiségi tagozaton nem olyan vicces. Lényeg a lényeg, sosem tudtam jól elsajátítani a németet és most is csak úgy tudnám, hogy ha leülnék az elejétől kezdve megtanulni mindent, mert ott vannak hiányosságok. Az angol meg pont fordítva volt, nagyon jó alapjaim voltak, amit nem volt nehéz egyedül felhozni felsőfokra. Szerencsémre jól is beszélem, jól írok, a nyelvtanom is jó :) olasz után franciát szeretnék tanulni, de nagyon nagyon tetszik még a héber, portugál és japán. Francia után legalább az egyiket mindenképpen szeretném megtanulni.

Számomra nem csak a nyelv hangzása a fontos, de az is, hogy magához a néphez is vonzódjak, az irodalmához, a kultúrájához. Az angol irodalmat természetesen imádom, szabad időmben meg az amerikai történelemmel ismerkedem - persze angol nyelven :) talán ez fogott meg a francia nyelvben is, nagyon szeretem a francia irodalmat, ja meg a filmeket is. Az olaszról meg csak annyit, hogy szerintem gyönyörű nyelv, így latin után (mert azt is tanultam) meg nem tűnik olyan nagyon nehéznek (bár ezt így az elején még elég merész kijelenti).

2012. máj. 23. 16:04
 6/16 anonim ***** válasza:

Én vagyok az első válaszoló, ugyan spanyolt tanulok, de az olasz szerintem sem lehet nehéz!! (A spanyolnak köszönhetően kicsit meg is értem, és a spanyol is könnyű, szóval ezért gondolom.)

Amúgy én is német nemzetiségibe jártam. :)

Én is szeretnék negyedik nyelvet is tanulni majd, csak még ötletem sincs, melyik legyen az.

Latint nekünk is kellett egyetemen tanulni, azt nem szerettem. :( (De talán csak azért, mert - mint írtam feljebb - nekem nem jön be ez a nyelvtani táblázatokat magoltatós módszer, ez meg nekünk sajnos csak abból állt. :( Így latinból nem is tudok semmit...)

2012. máj. 23. 16:23
 7/16 Vree ***** válasza:

Nem tudom mi számít annak. Mondjuk én is mindennap legalább 2-3 órát töltök idegen nyelv olvasásal vagy hallgatással. De nem tudom hogy ez függsőségnek nevezhető-e. Sok munka és tudatos döntés is volt minden új nyelv. Egyszerűen csak megtaláltam hogy hol van egy tehetségem és próbálom tőlem telhetően szinten tartani. De hogy csinálnám-e, ha nem lenne belőle hasznom, vagy ha más hivatást választanék (mondjuk felcsapnék mezőgazdasági munkásnak vagy képzőművésznek)? Valószínűleg nem, és nem is sajnálnám hogy elsikkad, hiszen fontosabb lenne amivel éppen foglalkozom.

Biztos vannak emberek akik azért csinálnak valamit mert nem tudják elképzelni nélküle az éltetet, akármilyen sikertelennek vagy tehetségtelennek is bizonyuljanak, de rám nem ez jellemző. ^^;

Most azzal kísérletezem hogy milyen mértékben lehet önállóan nyelvet tanulni. Venni egy szófajok szerint haladó nyelvtankönyvet és feladatgyűjteményt, internetes hallgatással és fordítással felhozni magadat és így tovább. A net tényleg igazi paradicsom a nyelvfüggőknek. :)

2012. máj. 23. 16:23
 8/16 anonim ***** válasza:
www.livemocha.com - próbáld ki. :)
2012. máj. 23. 16:30
 9/16 anonim válasza:

En azokat a nyelveket szeretem tanulni, ami vilagnyelv, de magyarorszagon alig beszelik.

En angolt tanultam az iskolaban 12 even keresztul, ez eleg volt arra, hogy egy atlagos angol tudasom legyen, de nem erdekelt, a nemet volt a masodik nyelvem a kozepiskolaban, de abbol magbuktam. Abban nem ereztem semmi kulonleges dolgot, ha azt tanulom, amit a tobbi magyar.

Kozepiskolaban elkezdtem olaszul tanulni tanar nelkul, es 1 ev alatt egyedul jobban megtanultam olaszul, mint angolul 10 ev alatt tanarral. Most a Franciaorszagban elek mar egy jo ideje, ez ido alatt eljutottam arra a szintre, hogy neha mar franciaul jobban mennek szavak mint magyarul. A francia spanyol hatar mellett lakok most, ezert a spanyolt is elkezdtem tanulni, mert sok itt a spanyol, es ez is jobban megy mint az angol.

Norveg nyelvnek is megneztem a nyelvtanat, es a szavait, ahhoz is tudok hozza szolni, az szerintem a vilag legkonnyebb nyelve, csak kar hogy nem vilagnyelv.

Kinait is a kezembe vettem mar, az meg sajnos nem megy olyan jol, de minden vagyam, hogy megtanuljak majd ugy is.

Most megtetszett egy algeriai arab lany, ezert lehet a napokban az arabot is elkezdem majd :)

Ha megtanulod a francia, spanyol, olasz, vagy portugal egyiket, onnantol kezdve konyeden fog menni a tobbi is, mert egy nyelv csalad, es az olasz kivetelevel mind a 3 vilagnyelv nem ugy mint a nemet. (Meg az olaszok is tobben vannak a vilagon, mint a nemetek). Jo nyelv tanulast!

2012. máj. 23. 17:44
 10/16 anonim válasza:
Rosszul irtam, a vilagon tobben beszelik az anyanyelvuk utan masodik nyelvkent az olaszt mint a nemetet. A latin nyelveknek a ragozasa es a szavainak a kiejtese is konnyebb dallamosabb, a nemet nyelvhez kepest. En nem a nemet nyelvet akarom ezzel leirni, de aki ert a nyelvekhez, az tudja hogy ez az igazsag.
2012. máj. 23. 18:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!