Melyik nyelvet vegyem fel? Mi lenne a legjobb?
Sziasztok! Előre is köszi a segítséget, olyanoknak szólna a kérdés akik jól átlátják, hogy mi lenne a legjobb.:) jelenleg angolul tanulok,de jövőre második nyelvet fel kell venni. a sulinkban eddig fakultációként(nem kötelezően) tanultam japánt, és kiderült, hogy fellehet másodiknak venni persze igent mondtam rá, de most nagyon elbizonytalanodtam. Nem a japán nyelvvel kapcsolatos dologgal szeretnék elhelyezkednek, sőt nem is nyelveken igazából angolul akarok jól tudni. Hallottam olyanokat, hogy az egyetemeken a japán vagy nem európai nyelvvizsgák nem elfogadottak, és nemis tanultam rendesen a nyelvet, aranyos meg minden, de kb alig tudok vmit csak ábácéket pár mondatot, szavakat. A szüleim szerint a németet kéne választani mert azzal többre mehetnék. Még nem tudom hogy mi akarok lenni. Segítenétek hogy melyik lenne a jobb választás? Viszont a német nem annyira tetszik "külsőre" van még francia de az nagyon nehéz, semmiképp sem akarom
előre is köszi!
15L
Nézd, angol után kapásból mondanám a németet,de annak csak akkor lenne értelme, ha a "sógoréknál",vagyis Ausztriában vagy esetleg Németországban akarnál dolgozni.Mivel nem ez a helyzet, és a németet a két általam előbb említett országon kívül másutt nem igazán mondható elengedhetetlennek,én mondanám a kínait, a franciát és a spanyolt.
A kínait azért mert milliárdan beszélik, a spanyolt meg azért mert egész Spanyolország, Portugália és Dél-Amerika beszéli.S ha ezeket megtanultad használatképes szinten,akkor szerintem Bolíviától Kínáig sehol nem fognak tudni "eladni".
Második nyelvnek a német a legjobb. Ha az valamilyen okból kizárt, akkor a francia vagy orosz jöhet szóba.
A japán kb. Ázsia némete. Tehát ha Kelet-Ázsiában élsz, akkor műszaki és üzleti területen nagyon jól jöhet, ahogy a német Európában. Csak hát nem ott élsz.
"Még nem tudom hogy mi akarok lenni. "
Akkor nyilván a németet kell választanod, mert az orosz csak bizonyos szakmákban ér sokat.
"Viszont a német nem annyira tetszik"
A németet tanulók 99%-a nem tetszésből tanul németül. Nekem sem tetszik, de megtanultam, használom is, ismerősi körömben szintén sokan használják, kb. annyira, mint az angolt - egyiknek sem tetszik különösebben. Ahogy matematikát, fizikát vagy helyesírást sem tetszésből tanul a legtöbb ember a középiskolában.
"van még francia de az nagyon nehéz"
Könnyebb a németnél, kb. az angol szintje. A japán sokkal nehezebb mind a franciánál, mind a németnél.
22:49
A spanyol egyetlen haszna, hogy utána könnyű franciát tanulni :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!