Hogyan lehetne minél egyszerűbben és hatásosabban nyelvet tanulni? Mi erre a legjobb módszer?
fordíts zenéket, nézzél eredeti nyelven filmeket, felirattal, esetleg utána már felirat nélkül!
és ne egy-egy szót tanulj meg, hanem inkább kifejezéseket! :)
Szia! Ha angolul akarsz megtanulni, ajánlok neked két oldalt.
Az első egy 25 leckés ingyenes tanfolyam, az első 5 lecke csak a kiejtéssel foglalkozik /videó/.
A 25 lecke után fel lesz ajánlva, hogy folytathatod, ha bizonyos kedvezményes összeget befizetsz a további tanfolyamra.
De az első 25 lecke ingyenes, elküldöm a linkjét, a többi rajtad múlik.
Elküldhetném a 25 leckét is, csak akkor elesel attól a lehetőségtől, hogy kedvezményesen tanulhass tovább.
Itt tudsz feliratkozni:
. [link]
/Megbízható, valóban ingyenes. Én is megkaptam az ingyenes tananyagot, ezt tanulom./
A másik egy most kezdődő projekt, ami per-pillanat ingyenes. De azt nem tudom, hogy meddig.
Elküldöm a linket, ahol fel tudsz iratkozni.
Ők nem a nyelvtant akarják velünk megtanítani, ez egy próbatanfolyam, amit rajtunk tesztelnek.
Elküldöm az első lecke anyagát, ebből megállapíthatod, hogy akarsz-e velük tanulni.
Szerintem érdemes. Én ezt a kettőt tanulom szinkronban, most kezdtem el, de egész jól haladok.
"Cél meghatározva, kilövés..
Indulhat a felfedezés!
A mai naptól már az angollal foglalkozunk. Mi lenne a legjobb kezdés?
"Tulajdonképpen mindegy, hogy milyen a kezdet.Ha nem akarsz profi lenni, akkor felesleges a jó kezdés.
Hiszen csak az a lényeg, hogy csináld valahogyan.
– Ha profi akarsz lenni, akkor is teljesen mindegy.
Hiszen úgyis annyit fogsz foglalkozni vele,
hogy a rossz kezdésbõl zseniális készségeket fogsz tudni kihozni."
(Brain Storming: Green notes - 1994-1995)
Na, ettõl sem lettünk sokkal okosabbak!
Mivel a tanfolyam kezdõknek szól, célszerû teljesen az alapoknál kezdeni. A lényeg: ha ezt még unalmasnak is találod, akkor se add fel! Vedd elõ és olvasd el a célod! Az lebegjen a szemed elõtt, hogy mindegy mekkora lépésekkel, de jó irányba haladsz.
Az Angol ABC
"Járõrözik a rendõr és megállít egy kamiont. Benéz a rakterébe, majd megbilincseli a sofõrt és beül a járõrautóba jelentést tenni a parancsnokának.
- Fõnök! Megállítottam egy kamiont és mivel gyanús volt a rakomány, megbilincseltem a sofõrt.
- Kíváló, na és mi lett gyanús?
- Mindössze az, hogy a sofõr azt mondta dzsemet szállít, de megnéztem a szállítólevelet, amire Jam volt írva, mire benézek a kamionba és tele van lekvárral."
Ugye nem akarsz hasonló kínos helyzetbe kerülni?
Szerencsére az angol ABC-ben nem sok új dolgot kell megjegyezni. Az angol ábécé 26 betûbõl áll és már mindegyiknek ismered az írásképét. Az eltérés a kiejtésükben rejlik.
A betűk kiejtése
A betűk nevei:
a [éj]
b [bí]
c [szí]
d [dí]
e [í]
f [ef]
g [dzsí]
h [éjdzs]
i [áj]
j [dzséj]
k [kéj]
l [el]
m [em]
n [en]
o [ou]
p [pí]
q [kjú]
r [ar]
s [esz]
t [tí]
u [jú]
v [ví]
w [dabljú]
x [eksz]
y [váj]
z [zed]
Házi feladat
Gyakorold az angol betûk kiejtését játékokkal! Angol nyelvi játékokkal foglalkozó blogunkban összegyûjtöttünk néhányat azok közül, amelyek az ABC gyakorlására szolgálnak.
Itt érheted el a játékokat: jatekanyelvtanulas.blog.hu/tags/angol_abc
A következõ leckében..
A következõ leckében bemutatjuk a legegyszerûbb, mégis legalapvetõbb szavakat és egy frappáns módszert a memorizálásukhoz.
OKOS tanulást kívánunk!"
A végén találsz egy linket, ahol játékos formában megtanulhatod az angol ABC-t.
Itt a link, ahol lehet jelentkezni:
Kattints a tovább szóra és elvisz a bejelentkezésig.
Ennyit tudtam segíteni. A többi nyelvhez nem tudok hozzászólni. Nem ismerem őket és nem is akarom.
Úgy gondolom, egy nyelvet tudjak beszédszinten megtanulni, addig a másik nyelv nem érdekel.
Ez nekem most az angol.
Ha kérdésed van, szívesen válaszolok privátban is. Üdv: Ági
én csak az angolra tudok tippeket írni, de remélem segít majd. :)
1: nézz filmet/sorozatot angolul, magyar felirattal - a kiejtést is tanulod, szavak és kifejezések is ragadnak rád egy idő után.
2: ha van egy zene, amit nagyon szeretek youtube-on megszoktam nézni a lyrics-ét.
3: chatelj külföldiekkel, pl omegle-n minden országból lehet chatelni, de mindenki angolul beszél. alapdolgokat itt is meglehet tanulni.
a nyelvtant ezekből nem fogod megtanulni, de sokkal könnyebben tudsz majd megszólalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!