Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Német, olasz vagy orosz nyelv?

Német, olasz vagy orosz nyelv?

Figyelt kérdés

Angolt tanulok, de második nyelvnek ezek közül kell választanom (jövőre-11.osztályban).

Szerintetek:

Melyik nyelvet könnyebb tanulni? Melyiket tanultátok, mik a tapasztalataitok? Melyikben mi a jó és a rossz?

2012. máj. 10. 13:48
1 2 3
 11/23 anonim válasza:
61%

Orosz mellett vagyok én is!

Jelenleg angolt tanulok, de 9.-ben kell választani egy második nyelvet, ami lehet spanyol vagy olasz + a lányok kiharcolták maguknak a franciát, a fiúk meg szeretnék az oroszt, de az a baj, hogy nem lesz meg a 9 fő a csoport elindulásához, mert a legtöbben mind azt mondják hogy elmennek (azok a haverok akik jönnének oroszra) de azért remélem lesznek mások akik szintén akarnak, és "rábeszélem" őket :D

2012. máj. 17. 18:42
 12/23 anonim ***** válasza:
66%
Németül tudok, elég könnyű volt megtanulni, oroszul elkezdtem, de mikor szobatársam egy orosz lány lett és hallottam, hogyan beszél,akkor egy életre elment a kedvem az orosztól, az olaszokat nem szeretem (haha, vesztettek az EB-n :DDD ) így azt se tanulnám, tehát választanék egy negyedik nyelvet
2012. júl. 2. 18:55
 13/23 A kérdező kommentje:

Utolsónak üzenem: ez egy iskola, másik nyelvet nem lehet választani, ezek a lehetőségek, ...

Köszönöm az eddigi válaszokat. :)

Szóval legtöbben az oroszra, majd a németre, és végül ezután az olaszra szavaztatok (egyenlőre).

Még várom a válaszokat,tanácsokat: :)

2012. júl. 2. 19:17
 14/23 anonim ***** válasza:
66%

Hasznosság szempontjából német. Az Európában eléggé "alapnyelv", főleg a mi elhelyezkedésünknél. Az orosz már kevésbé, de szerintem megéri tanulni. Nem egyszerű, de nyilvánvalóbbak a nehézségei, mint a németnek (annak inkább csak később derül ki).

Az olasz más tészta, én nem tanulnám a helyedben. Sosem értettem, miért tanulnak annyian olaszul. Nem szomszédunk, nincs hozzá semmi közünk, gyakorlatilag egy országban beszélik (jó, tudom, meg Ticinoban), az olasz turizmus nem túl jelentős... én semmit sem látok az olaszban, amiért nagyon megérné tanulni.

2012. júl. 3. 09:59
 15/23 webnyelv ***** válasza:
66%
Szerintem az olasz a legszebb, de a német a leghasznosabb, vagy az orosz is hasznos lehet.
2012. júl. 25. 12:47
 16/23 anonim ***** válasza:
52%
En tudok mar nemetül szoval en a te helyedben oroszul tanulnek :)
2012. júl. 25. 13:23
 17/23 anonim válasza:
53%

Szeritnem német én 4 évig tanúltam általánosba és még továbbra is fogom jövőév után mindig 4 es vagy 5 ös voltam volt amikor nem is tanultam csak figyeltem órán úgy voltam vele ha írtunk dolgozatot átnéztem a füzetet közbe skype-on beszélgettem és mindig tudtam a leckét. Most is 8. év végén 5 ös voltam. Szerintem a német könnyű. orosz oldalakat nézve sose szeretnék oroszt tanulni az írás miatt és oroszok a legnagyobb hackerek vírusgyártók és vírusirtógyártók milyen egybefüggés a 3 xD szerintem német.

15/f

2012. júl. 25. 21:58
 18/23 anonim ***** válasza:
66%
Ha esetleg neked is terveid között szerepel, hogy valamikor is ki akarsz menni külföldre dolgozni, akkor német. Angol, német tudással igen jó esélyeid lesznek a munkalehetőségekre. Ahova leginkább el szoktak költözni mostanában az emberek, Anglia, Németország, Ausztria. Ezzel a két nyelvvel igen nagy területen nézelődhetsz, hogy mégis hova szeretnél kimenni.
2012. szept. 3. 15:47
 19/23 anonim ***** válasza:

Én imádom az OROSZ nyelvet!! :))

Já jublju!

2012. szept. 3. 19:43
 20/23 anonim ***** válasza:
66%

Én német angol mellé szeretnék oroszt, vagy olaszt.

Mindenki mondja, hogy hiány van belőle. Én szkeptikus vagyok az orosszal kapcsolatban. Nincs garancia, hogy oroszokkal kapcsolatba lépek. Olaszország Eu tag, közel van. Persze Ukrajna is, de ott a magyar határnál ukrán a népszerűbb.

Olasz szebb, könnyebb. Orosz lehet, hogy hasznos már akinek.

Profi szinten muszáj, hogy érzelmileg is közel álljon.

Előbb megyek nyaralni Olaszországba, mint Moszkvába.

Itthoni cégek meg hagyjuk... vagy nem? Lenne azonnal zsíros állásom felsőfokú orosszal?

Olasznál munkavállalásért sem kell könyörögni, Svájcban is hivatalos...

Még várok a döntéssel, de nem könnyű.

2012. szept. 22. 20:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!