Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit gondolsz, az olasz vagy a...

Mit gondolsz, az olasz vagy a spanyol a nehezebb nyelv?

Figyelt kérdés
Nem vagyok biztos benne, de úgy emlékszem, mintha azt hallottam volna, hogy az olasz nehezebb nyelvtanú. Mert közelebb áll a latinhoz, ami ugyebár nem egy könnyebb nyelv, a spanyol pedig egyszerűsödött ahhoz képest.
2012. febr. 6. 21:14
 1/8 anonim ***** válasza:
Ugyanaz a súlycsoport. Az olasz nyelvtan hajszállal bonyolultabb.
2012. febr. 6. 21:16
 2/8 anonim ***** válasza:
16%
Pont hogy a spanyol áll közelebb a latinhoz. Egyébként a spanyol könnyű nyelv.
2012. febr. 6. 21:33
 3/8 A kérdező kommentje:

Utolsó! Tévedsz:

[link]

2012. febr. 6. 23:04
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

23:04

Az irodalmi olasz nyelv nem a szárd, hanem a toszkán dialektuson alapul, jóval messzebb van a latintól, mint a szárd. Ezzel együtt az "olasz" átlagosan biztosan közelebb van a latinhoz, mint a spanyol. Róma nem Spanyolországban van.

Nem mintha persze sok függne attól, mi mennyire van "közel a latinhoz". Ezek a nyelvek mind sokkal távolabb vannak a latintól, mint egymástól.

Az, hogy a román közelebb van a latinhoz, mint a francia, vagy ökörség, vagy modern kori kényszerlatinosítás eredménye. Magyar wikipédiában egyébként ne bízz.

2012. febr. 6. 23:26
 5/8 A kérdező kommentje:
Persze, ebben egyetértek, nem lehet bízni a Wikipédiában, de ebben speciel tényleg igazat írnak, az olasz közelebb áll a latinhoz.
2012. febr. 6. 23:37
 6/8 anonim ***** válasza:
63%

kihez melyik áll közelebb... Hozzám egyértelműen az olasz, a zene is meg filmek, az ételek, a kultúra, a nyelv valahogy olyan ismerős, egészen ráéreztem...

Nézegettem a spanyolt is, de nem sok magamnak valót találtam!

2012. máj. 8. 22:12
 7/8 webnyelv ***** válasza:
49%

Az olasz picivel nehezebb.

Névelők:

olasz: il, la, lo, l', i, le, gli

spanyol: el, la, los, las

Többes szám (főnév, melléknév):

olasz: o és e végződésből i lesz, a végződésből e lesz általában, de vannak kivételek

spanyol -s végződést kap a szó (vannak kivételek)

A 3. csoportba tartozó igék egy része -isc- szótaggal bővül ragozás során az olaszban, ez megjósolhatatlan. Spanyolban ilyen nincs. Ettől függetlenül sok a rendhagyó ige mindkét nyelvben.

Összetett múlt idők segédigéje a spanyolban csak az haber lehet, míg az olaszban dönteni kell, avere vagy essere, és még a befejezett melléknévi igenevet is egyeztetni kell utána, néha a tárggyal is, a spanyolban nem.

Bár néhány dologban meg a spanyol nehezebb, így pl. az olasz az egyik múlt időt nem nagyon használja élő beszédben, a spanyol igen, és a spanyolban a folyamatos múltban kétféle ragozás is van, az olaszban csak egy. Ennek ellenére szerintem az olaszban kicsit több a "buktató".

2012. máj. 9. 15:57
 8/8 anonim ***** válasza:

"A 3. csoportba tartozó igék egy része -isc- szótaggal bővül ragozás során az olaszban, ez megjósolhatatlan. Spanyolban ilyen nincs. "

Van ilyen, meg sok minden más is. A spanyolban és az olaszban egyaránt az a fő "nehézség", hogy be kell magolni pár száz rendhagyó igealakot.

Amúgy tiszta értelmetlenség az ilyen típusú összehasonlítás, mint "hány névelő van" (az olaszban is 2 nem van, szóval semmivel sem bonyolultabbak a névelők a spanyolnál), vagy "hányféle ragozás". Ezek olyan dolgok, amiket egy-két óra megtanulni.

2012. máj. 9. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!