TijuMK kérdése:
Hogy kell kimondani ezt a betűt?
Figyelt kérdés
A török nyelvben lévő "ı" betűre gondolok szóval i pont nélkül a tetején.2012. máj. 6. 18:34
1/9 beglerbég válasza:
Ez a mely "i". Olyan mint az "i", csak hatul kepzed es nem pediglen elol. :)
Itt egy vidi, figyeld milyennek ejti a "kadın" szot.
2/9 A kérdező kommentje:
Hát én próbálgatom de nem teljesen világos hova kéne rakni a nyelvem mert nekem mindig a sima i betű jön ki :D
De köszi hogy segíteni próbálsz :)
2012. máj. 6. 22:12
3/9 beglerbég válasza:
A nyelv az tokeletesen all a sima "i"-nel. Probald meg lehuzni a hatuljat mikor kiejted. Probalj a mandula ele egy kis ureget kepezni.
4/9 A kérdező kommentje:
Hmm tényleg más így, köszi
2012. máj. 7. 08:55
6/9 A kérdező kommentje:
köszi :)
2012. máj. 7. 15:17
7/9 anonim válasza:
Ne röhögj ki, én úgy tanultam meg többé-kevésbé kiejteni ezt a hangot, amikor kellett; hogy próbáltam nyelés közben egy I és Ü közötti hangot ejteni :D
Amúgy itt is lehet hallgatni a helyes kiejtéseket: [link]
8/9 A kérdező kommentje:
Jaj dehogy röhöglek ki, ez is egy használható módszer. Amit meg linkeltél kifejezetten hasznosnak találom :)
2012. máj. 31. 20:15
9/9 supergenius válasza:
A törökben megfelel a magyar alig ejtett "ö" hangnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!