Melyik nyelvnek a legnagyobb a szókincse? Hogyan lehet ezt megállapítani?
Én az angolt azért gondoltam, mert rengeteg latin jövevényszó van, van olyan, hogy egy szónak teljesen ugyanaz a jelentése, a latin és az germán eredetű megfelelővel is, és sokszor van egy fogalomra rengeteg szó. Csak írjátok be sztakiba, hogy "ideges" vagy "vita", fogtok kapni legalább 10 szót mindkettőre. Persze tudom, ez azért más nyelvekre is igaz, magyarban is ki lehet fejezni ezeket sok szóval. Ami viszont meglep, hogy vannak olyan fogalmak, amire nincs igazán használható angol megfelelő, pl. "kevés" vagy "kedv".
Én egyébként azt hallottam, a németnek nagyobb a szókincse az angolénál.
Pont nemrég olvastam erről, és az angolban van a legtöbb szó. Nagyon sok jövevényszavuk van, mert nagy területen beszélik, és ezért sok nyelvvel kerül kapcsolatba. És ne hidd azt, hogy csak a magyar szavaknak van sok szinonimája, azért mert szegényes az angol szókincsed...
Egy angol szakos srác
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!