Milyen német névelőszabályokat tudtok? Leírná nekem ezeket valaki?
Figyelt kérdés
Olyanokra gondolok, hogy, például, ha -heit, -keit a szó vége, akkor mindig DIE, ha -dchen, -lein akkor mindig DAS, ha -ung, akkor mindig DIE, szóval ilyeneket.
Van valahol egy lista ezekről?
2009. jún. 23. 10:56
1/5 anonim válasza:
2/5 anonim válasza:
figyelj, én nagyon régóta tanulok/tudok németül. éltem kint is egy darabig.
felejtsd el ezeket a szabályokat. több a kivétel, mint amennyire érvényes. majd idővel rá fogsz érezni, meg megtanulod.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm az első választ!
2. válaszoló: ELhiszem, de szerintem azért lehet köztük pár hasznos, úgy tudom, hogy pl. az -ung-os szabály alól gyakorlatilag nincs kivétel.
2009. jún. 24. 09:39
4/5 anonim válasza:
De ezt tényleg nem hülyeségből írta, max. ha OKTV-zni vagy érettségizni, nyelvvizsgázni kell, akkor vágd be ezeket, jelenleg levelezek egy német sráccal, és abszolút rosszul ragoz a saját nyelvén (olyan kifejezésekre mondom ezt, amiben 100%-ig biztos vagyok, hogy én tudom jól, pl.: mit dem Umgebung - mivel UNG-os, mit der Umgebung-nak kellene lennie), hogy az hihetetlen... Nagyon dícséri a németemet :D
5/5 anonim válasza:
Szia:)
A die(nőnemű) névelőre:
Az -ung, -keit, -heit, -schaft, -ei, -ie, -ion, -tion, -ra végződők mndig die(nőneműek)
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!