Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » 16 évesen felsőfokú egyből?

16 évesen felsőfokú egyből?

Figyelt kérdés
Szerintetek egy 16 évesnek lehetséges, hogy összejön a felsőfokú elsőre úgy, hogy előtte se az alap se a középfokot nem tette le? A sulimban a legjobb angol nyelvi csoportban vagyok, 1. osztálytól tanulom (olyan általánosba jártam), és több városi versenyt is megnyertem és országosba is bejutottam idén (de azon nem értem el helyezést)...Természetesen a felkészülés valami tanfolyammal történne! 16L.
2012. ápr. 20. 16:03
 1/6 anonim ***** válasza:
93%
Felkészülésre a helyedben mindenképp olyan különtanárhoz mennék. Az eredményeid alapján nem lehetetlen, de, ha kiválasztottad a nyelvvizsgát (a helyedben a már felső, nem adnám nemzetközi alá), a honlapon általában vannak feladatsorok, vagy ban hozzá példatár. Oldj meg belőlük párat, és meglátod, készen állsz-e. A nyelvvizsga nem szamárlétra, hogy mindent végig kell járnod :P Ha egyszer vay azon a szinten, minek adnál ki feleslegesen egy rakás pénzt?
2012. ápr. 20. 16:10
 2/6 anonim ***** válasza:
93%
*azt akartam írni, hogy különtanárhoz, vagy olyan tanfolyamra, ahol kis csoportokban (max 4-5 fő/tanár) foglakoznak az emberekkel, így jobban rád tudják szabni a felkészítést, mint pl egy intenzíven a Katedrában...
2012. ápr. 20. 16:11
 3/6 anonim ***** válasza:
93%
Persze simán sikerülhet, csak válaszd ki, hogy milyen nyelvvizsgát akarsz és GYAKOROLD BE A FELADATOKAT!Én is egyből felsőfokra mentem és sikerült, igaz 19 évesen.
2012. ápr. 20. 16:11
 4/6 anonim ***** válasza:
90%
Persze, nekem is pont 16 évesen sikerült. Én úgy látom, hogy a középfok és a felsőfok között már nem sok különbség van.. Sokszor már középfokon is megkövetelik majdnem azt a színvonalat. (mondjuk én régen nyelvvizsgáztam, még a Rigó utcában, hát nem volt könnyű, főleg az írásbeli. A szóbeli jól ment) Szerintem Neked biztos sikerülni fog ilyen háttérrel:)
2012. ápr. 20. 16:14
 5/6 anonim ***** válasza:
90%
Nem a kor számít, hanem a tudás. Ismertem olyat, aki 15 évesen rakott le felsőfokút, de olyat is, akinek 26 évesen harmadszorra sem sikerült. Nem tudom pontosan milyen tudásod van, mert számomra az semmit nem jelent, ha valakinek ennyi vagy annyi ideig volt angolórája a suliban. Szimplán azért, mert nekem is pl voltak németóráim heti 5x 8 évig, de olyan rossz tanáraim voltak, hogy a gimiben szinte elölről kellett kezdenem. Na mind1. Ha úgy érzed van tudásod hozzá, akkor érdemes megpróbálni. Semmiféle hátrányt nem jelent, hogy előtte nem csináltál alap-vagy középfokot. Neten is rengeteg próbafeladatsort találni, illetve én még anno könyvtárból hoztam ki nyelvvizsgás könyveket. Csináld meg azokat, mérlegeld, hogy hogy sikerültek és azok alapján döntsd el, sikerülhet e vagy sem. A külön tanárt én is javaslom, hiszen ő főleg a kommunikációban meg mondjuk a levelekben tud segíteni, amit ugye otthon egyedül nem tudsz csinálni.
2012. ápr. 21. 15:35
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! :) Biztatóak voltak:)
2012. ápr. 23. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!