Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A Dekiru japán könyv mennyire...

A Dekiru japán könyv mennyire hasznos?

Figyelt kérdés
Mennyi információ, nyelvtan, feladatok, szószedet stb. van benne? És milyen szintre lehet vele eljutni? Akinek esetleg megvan/ volt mellé a Jamadzsi Maszanori-féle japán könyv, szerinte melyik a jobb és miért?

2012. ápr. 15. 18:34
 1/3 anonim ***** válasza:

Leírom a Dekiruban szereplő "előszó" egy kis részletét: " A nyelvkönyv alkotóinak elképzelése az, hogy a nyelvtanuló a japán nyelvi ismereteket a japán kultúra megismerésén keresztül szerezze meg. A japán kultúra megjelenési formái ugyanis olyan mértékben különböznek az európaitól, hogy ismeretük elengedhetetlen a sikeres verbális és nem verbális kommunikációhoz. A nyelvkönyv nem csupán a japán nyelven történő kommunikációt fejleszti, de segítséget nyújt az eltérő kulturális környezetben való tájékozódáshoz, viselkedéshez is. Éppen ezért a nyelvkönyv számos feladatának elsődleges célja, hogy a diákok összehasonlíthassák a magyar és japán kifejezési formákat, szokásokat, valamint felfedezhessék az értékrendbeli különbségeket és hasonlóságokat. Az önálló kutatás, és a japán anyanyelvűekkel folytatott beszélgetés során valós tartalommal telhet meg a japánokról alkotott kép, elkerülhetők a könnyen meggyökerező sztereotípiák."

mindegyik lecke végén van 6-7 feladat, egy külön 72 oldalas szószedet is tartozik hozzá, ami leckénként szedi a szavakat. Két cd-t is tartalmaz. A végén nyelvtani magyarázatok és függelék található. A függelékben olyanok vannak, mint számok, mutató névmások, helyhatározók stb stb. Nagyon jó könyv, viszont kevés kanjit tartalmaz. Középhaladó szintre lehet vele eljutni, de mivel a második kötete hamarosan megjelenik, azzal együtt szerintem a haladó szintet simán megüti.

Egy ideig a Jamadzsi Maszanori-féléből tanultam, de utána áttértem a Dekirura és szerintem sokkal jobb. Egyrészt sokkal illusztráltabb, másrészt a Jamadzsi Maszanori-féle könyv már elég régi.

2012. ápr. 19. 19:22
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Kár, hogy nincs benne elég kanji, a második kötetben várhatóan több lesz?
2012. ápr. 19. 21:17
 3/3 anonim ***** válasza:
Őszintén szólva fogalmam sincs :( de mivel haladóbb szintű könyv lesz, várhatóan a kanjik száma is megnő.
2012. ápr. 19. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!