A Dekiru japán könyv mennyire hasznos?
Leírom a Dekiruban szereplő "előszó" egy kis részletét: " A nyelvkönyv alkotóinak elképzelése az, hogy a nyelvtanuló a japán nyelvi ismereteket a japán kultúra megismerésén keresztül szerezze meg. A japán kultúra megjelenési formái ugyanis olyan mértékben különböznek az európaitól, hogy ismeretük elengedhetetlen a sikeres verbális és nem verbális kommunikációhoz. A nyelvkönyv nem csupán a japán nyelven történő kommunikációt fejleszti, de segítséget nyújt az eltérő kulturális környezetben való tájékozódáshoz, viselkedéshez is. Éppen ezért a nyelvkönyv számos feladatának elsődleges célja, hogy a diákok összehasonlíthassák a magyar és japán kifejezési formákat, szokásokat, valamint felfedezhessék az értékrendbeli különbségeket és hasonlóságokat. Az önálló kutatás, és a japán anyanyelvűekkel folytatott beszélgetés során valós tartalommal telhet meg a japánokról alkotott kép, elkerülhetők a könnyen meggyökerező sztereotípiák."
mindegyik lecke végén van 6-7 feladat, egy külön 72 oldalas szószedet is tartozik hozzá, ami leckénként szedi a szavakat. Két cd-t is tartalmaz. A végén nyelvtani magyarázatok és függelék található. A függelékben olyanok vannak, mint számok, mutató névmások, helyhatározók stb stb. Nagyon jó könyv, viszont kevés kanjit tartalmaz. Középhaladó szintre lehet vele eljutni, de mivel a második kötete hamarosan megjelenik, azzal együtt szerintem a haladó szintet simán megüti.
Egy ideig a Jamadzsi Maszanori-féléből tanultam, de utána áttértem a Dekirura és szerintem sokkal jobb. Egyrészt sokkal illusztráltabb, másrészt a Jamadzsi Maszanori-féle könyv már elég régi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!