Spanyol vagy francia második nyelvként?
Angol után szeretnék egy második nyelvet tanulni, ezt csak úgy hobbiból, teljesen nulláról indulva, egyedül.
Tudom hogy ez relatív, de melyik könnyebb a kettő közül? Esetleg néhány jó könyv?
10:22
"Igaz, hogy régen, de a spanyolajkúaknál is virágzott valamikor a kultúra!"
És emiatt MOST jól fizető állásokat lehet szerezni a spanyoltudással? Mert volt Gongora és Cervantes?
Szerintem is egyértelműen francia.:)
Egyrészt angol után szerintem könnyebb, másrészt, hiába kevesebben beszélik, hasznosabb.
Szerintem könnyű nyelv (olaszul beszélek még, szerintem nehezebb a franciánál a nyelvtan miatt).
A franciát beszélik a 63 milliós Franciaországban, a 10 milliós Belgiumban, a 7 milliós Svájcban, és Kanada egy részén, kb 5-6 millióan. Ezenkívül sokan választják második nyelvnek.
A spanyolt a 47 milliós Spanyolországban beszélik, és kb. 300 millióan Latin-Amerikában.
Láthatólag sokkal többen beszélik a spanyolt, de !
Össze sem lehet hasonlítani Franciaországot és Spanyolországot. Míg Franciao. egy stabil, vezető európai ország, addig Spanyolo. instabil, kevésbé fejlett dél-európai állam. Belgiumot, Svájcot és Kanadát szintén az előbbihez lehet hasonlítani, Latin-Amerika pedig a béka segge alatt van, és még jó ideig ott is marad...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!