Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Spanyol vagy francia második...

Spanyol vagy francia második nyelvként?

Figyelt kérdés

Angol után szeretnék egy második nyelvet tanulni, ezt csak úgy hobbiból, teljesen nulláról indulva, egyedül.

Tudom hogy ez relatív, de melyik könnyebb a kettő közül? Esetleg néhány jó könyv?

2012. ápr. 13. 17:04
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

10:22

"Igaz, hogy régen, de a spanyolajkúaknál is virágzott valamikor a kultúra!"

És emiatt MOST jól fizető állásokat lehet szerezni a spanyoltudással? Mert volt Gongora és Cervantes?

2012. ápr. 15. 13:22
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is egyértelműen francia.:)

Egyrészt angol után szerintem könnyebb, másrészt, hiába kevesebben beszélik, hasznosabb.

Szerintem könnyű nyelv (olaszul beszélek még, szerintem nehezebb a franciánál a nyelvtan miatt).

A franciát beszélik a 63 milliós Franciaországban, a 10 milliós Belgiumban, a 7 milliós Svájcban, és Kanada egy részén, kb 5-6 millióan. Ezenkívül sokan választják második nyelvnek.

A spanyolt a 47 milliós Spanyolországban beszélik, és kb. 300 millióan Latin-Amerikában.

Láthatólag sokkal többen beszélik a spanyolt, de !

Össze sem lehet hasonlítani Franciaországot és Spanyolországot. Míg Franciao. egy stabil, vezető európai ország, addig Spanyolo. instabil, kevésbé fejlett dél-európai állam. Belgiumot, Svájcot és Kanadát szintén az előbbihez lehet hasonlítani, Latin-Amerika pedig a béka segge alatt van, és még jó ideig ott is marad...

2012. ápr. 24. 23:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!