Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Szerettétek volna, ha egy...

Szerettétek volna, ha egy angolul beszélő országba születtek bele?

Figyelt kérdés

Ezt azért kérdezem,mert ahogy láttam egyre többen akarnak külföldre menni.

Egyébként meg is indokolhatjátok.

2012. márc. 21. 23:39
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

"A magyart sosem fogod 2.nyelvként tökéletesen beszélni, higgyétek el, van egy kínai osztálytársam"

Én meg ismerek arabokat, akik szebben beszélnek magyarul az átlag magyarnál.

2012. márc. 22. 16:57
 12/22 anonim ***** válasza:
36%
szebben, szebben, én is szebben beszélek angolul mint egy átlag brit...de egy nem magyar anyanyelvű nem tud beszélni több tizedévig hiba nélkül, szinte lehetetlen..:"D figyelnie kéne állandóan a magas-mély hangrendekre.
2012. márc. 22. 17:37
 13/22 anonim ***** válasza:
88%

Nem.

A magyar nyelvvel én nagyon jól megvagyok, köszönöm szépen. Amennyire a munkámhoz kell, elmakogok angolul, vagy németül, de különösebben nem izgatnak ezek a nyelvek.

2012. márc. 22. 17:47
 14/22 A kérdező kommentje:

04:06

Legtöbb embernek nem Uganda jut eszébe az angolul beszélő országokról,vagy Új Zéland.

A másik pedig,hogy aki külföldre akar menni az általában motivált és komolyan gondolja,nem "csak beszél" róla.

2012. márc. 22. 22:29
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Hát azért nem mindenki. Én kijöttem külföldre, mondjuk én nem azért mert rosszul éltem volna Mo-n, csak unatkoztam. De csomó ismerősöm van akiktől mást sem hallok évek óta, csak hogy de rossz minden, ők aztán húznak külföldre minél hamarabb. Csak épp arról nem beszélnek soha, hogy eddig bármit is elkezdtek volna intézni ezzel kapcsolatban.
2012. márc. 23. 00:27
 16/22 anonim ***** válasza:
86%

"egy nem magyar anyanyelvű nem tud beszélni több tizedévig hiba nélkül"

Átlag magyar 10 mondatot sem tud beszélni hiba nélkül. Egy felsőfokú magyar nyelvvizsgán az ország kétharmadát kihajítanák.

2012. márc. 23. 03:56
 17/22 anonim ***** válasza:
78%

"Legtöbb embernek nem Uganda jut eszébe az angolul beszélő országokról,vagy Új Zéland."

Na und?

"A másik pedig,hogy aki külföldre akar menni az általában motivált és komolyan gondolja,nem "csak beszél" róla."

Ha ez így lenne, akkor az elmúlt 10 évben vagy 2 millió fiatal vándorolt volna ki századennyi helyett.

2012. márc. 23. 03:57
 18/22 A kérdező kommentje:

03:57

Nem érdemes veled vitatkozni.

Aki pedig nem ment ki az azért nem tette meg,mert nincs meg hozzá a pénzük/nincsenek támogatva anyagilag.

2012. márc. 23. 20:26
 19/22 anonim ***** válasza:
80%
Utolsó: ez hülyeség (jórészt). Sokkal inkább az elhatározás, az akarat és kitartás hiánya miatt maradnak itthon, akik ki akarnak menni.
2012. márc. 23. 21:26
 20/22 anonim ***** válasza:

nem is tudom...külföldön elvileg jobban élnek az emberek, nincs olyan, mint itthon, hogy ott egy ember diplomával a kezében és nem talál munkát, stb. viszont a nyelv miatt nem hiszem, hogy jobb lenne, ha külföldre születtem volna..mert szerintem a magyar elég szép nyelv és a világ legnehezebb nyelvei között tarják számon, és nekem legalább is tök nagy büszkeség, hogy egy ilyen nyelvet hibátlanul beszélek, angolul pedig bárki meg tudna tanulni, mert közel sem olyan nehéz, mint a magyar.

szóval nem szerettem volna.

2013. okt. 19. 10:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!