Szerettétek volna, ha egy angolul beszélő országba születtek bele?
Ezt azért kérdezem,mert ahogy láttam egyre többen akarnak külföldre menni.
Egyébként meg is indokolhatjátok.
Nem.
- Szeretem Magyarországot, ez a hazám, kötődöm hozzá.
- Az iskolában József Attilát és Radnótit tanulhattam.
- Imádok magyarul írni / beszélni / gondolkodni / álmodni.
- Azt szeretem, ahogy itt nő a fű... máshol még az is más...
:)
(Hozzáteszem, nem is itt születtem... Mégis a magyar identitás és kötődés a legerősebb bennem..)
"Szerettétek volna, ha egy angolul beszélő országba születtek bele?"
Mondjuk Ugandába? Nem feltétlenül. Új-Zéland nem lett volna rossz, csak kicsit félreeső hely.
"Ezt azért kérdezem,mert ahogy láttam egyre többen akarnak külföldre menni"
Látod? Nem, max. azt, hogy sokan _beszélnek róla_.
"- Szeretem Magyarországot, ez a hazám, kötődöm hozzá. "
Majd elmúlik.
Dehogyis! A magyart sosem fogod 2.nyelvként tökéletesen beszélni, higgyétek el, van egy kínai osztálytársam, 7 éve van Magyarországon(azóta haza sem ment, csak magyar barátai vannak, a szüleivel is magyarul beszélnek otthon) és mégis szokott hibázni, hogy "elvacsorálok"(=megvacsorázok)..."kenyérvel"(=kenyérrel)...értitek.
Van egy arab osztálytársam is, számolok...ő már 8 éve itt él, bár ő a szüleivel otthon arabul beszél, de akkor is, elképesztő milyen sok hibát vét, sajnos még szépen, hangosan sem tud olvasni, csak akadozva.
A lényeg: magyarul szinte lehetetlen megtanulni tökéletesen. Ha csak nem az az egyik anyanyelved.
Angolul milyen könnyű megtanulni! Angolul megtudsz úgy tanulni, hogy egyetlen hibát sem vétesz. Nincs igeragozás(oké, E/3 személyben..), alig van pár kivétel.
Külföldre ezek után bármikor kitudok menni. De a nyelv fontos. Szeretek magyar lenni, pedig eléggé csóró vagyok anyagilag.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!