Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Az angolok kitudják mondani...

Az angolok kitudják mondani az S betűt?

Figyelt kérdés
Budapeszt, Budapeszt... úgy látszik nem,.
2012. febr. 21. 14:38
1 2
 1/12 bánomisén ***** válasza:
88%
Mert ők a magyar "s" betűt "sz"-nek ejtik. Amit "s"-nek ejtenek, azt "sh"-val írják, pl. shower (zuhany).
2012. febr. 21. 14:43
 2/12 bánomisén ***** válasza:
50%
Ja, a válasz a kérdésedre: természetesen ki tudják ejteni, hiszen az angolban is vannak ilyen szavak.
2012. febr. 21. 14:44
 3/12 anonim ***** válasza:
88%
shower, fish...
2012. febr. 21. 15:24
 4/12 anonim ***** válasza:
53%
Az összes nyelven, amit ismerek, az s-t sz-nek kell ejteni; ha s-t akarnak mondani, azt általában valahogy máshogy írják le (sh, sch, ch és hasonlók). Igazából mi vagyunk ebben azok, akik eltérnek a többségtől. Lehet háborogni rajta, hogy miért nem a mi kiejtésünket használják, de te hány általad nem beszélt nyelvet használó ország fővárosát szoktad magyar szövegkörnyezetben az ő nyelvük szerint kiejteni...? Vagy akár bármilyen más harmadik nyelven? London, Bécs, Párizs, hogy csak a legtriviálisabbakat említsem. Meg kábé az összes nagyobb olasz város. Pekingről nem is beszélve :)
2012. febr. 21. 16:19
 5/12 anonim ***** válasza:
90%

"Amit "s"-nek ejtenek, azt "sh"-val írják, pl. shower (zuhany)."

Are you sure? :-)

2012. febr. 21. 18:55
 6/12 anonim válasza:
előző: a kivétel erősíti a szabályt :))
2012. febr. 21. 23:28
 7/12 bánomisén ***** válasza:

18:55

Persze, hogy biztos vagyok. Miért, te hogyan ejted ki a "shower" szót? Ha nem "sauer"-nek, akkor elég nehezen értetheted meg magad angolul :-)

2012. febr. 22. 10:03
 8/12 anonim ***** válasza:

"Az angolok kitudják mondani az S betűt?"

Igen.

"Budapeszt, Budapeszt... úgy látszik nem"

Angolosan ejtik, ahogy te magyarosan ejted Londont vagy Berlint.

2012. febr. 22. 12:50
 9/12 anonim válasza:
10:03-as. "Are you sure" szerintem azért írta mert, hogy a "sure" az egy kivétel. S-nek írod és a mi s-ünkel ejted ki. Tudtok még ilyen szavakat angolban? Nekem ez sem jutott volna eszembe, nem is tudnék többet mondani.
2012. febr. 22. 21:37
 10/12 anonim ***** válasza:
Őszintén szólva,ha az ember nagyon akarja ki tudja mondani bármely betűt.. el tudom képzelni h "műveltségük " miatt egyesek nem is akarnák kimondani, vagy nem érdekli őket annyira, hogy megtegyék
2012. márc. 7. 18:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!