Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Spanyolul kik a don-ok?

Spanyolul kik a don-ok?

Figyelt kérdés

Tudnátok nekem rangokat mondani? Vagy forrást? Kellene nekem néhány rang, például, hogy kik a donok, azt tudom, hogy urakat jelent, de ez ugyanaz, mint angolban például a Lord?

Köszi a válaszokat!

2012. febr. 19. 15:26
 1/3 anonim ***** válasza:

Don

(lat., dominus, ur), Spanyolországban eredetileg a királyok, hercegek és általában a főnemesek cime volt; később állami szolgálatok fejében adományozták a királyok; ma már az előkelőbb s jómodu osztályok minden férfitagját igy szólítják meg. Olaszországban e cim eredetileg csak a pápát illette, később a püspökök és apátok, azután a szerzetesek is használták s mai nap minden papot e névvel szólítanak meg. E szó nőnemü alakja spanyolban Dona, olaszban pedig Donna.

2012. febr. 19. 15:33
 2/3 A kérdező kommentje:
hűűűű ez nagyon jó :) köszi! még annyit szeretnék, hogy ez a középkorban is így volt akkor, ugye?
2012. febr. 19. 15:48
 3/3 anonim ***** válasza:
*spanyol nőnem: doña
2012. febr. 19. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!