Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Melyik a legkönnyebb nyelv,...

Melyik a legkönnyebb nyelv, amit valaha tanultatok?

Figyelt kérdés
2012. febr. 15. 00:49
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Az angolhoz annyit, hogy csak egy bizonyos szintig könnyű.

A legkönnyebb nekem az eszperantó volt:D

2012. febr. 15. 20:12
 12/16 anonim ***** válasza:
Nekem is az eszperantó volt a legkönnyebb. A Magyar Eszperantó Szövetség megköszönhetné annak ezt a nyelvvizsgás dolgot, aki kitalálta.
2012. febr. 15. 21:25
 13/16 anonim ***** válasza:

Nem sokat foglalkoztam vele, de természetesen az eszperantó. Ha azt kizárjuk a versenyből, akkor az angol. A spanyol se nehéz. A németet nagy erőfeszítések árán sikerült megtanulnom, a francia és a portugál, amikkel most foglalkozom, angol és spanyol után könnyűek, de egyébként is azok lennének.

17:06

A latin többek között azért is ilyen, mert a gimnáziumban tanított latin nem az, amit a rómaiak a halpiacon vagy a fürdőben beszéltek egymás között, hanem egy kifinomult irodalmi standard. A borbélynál vagy a nyilvánosházban senki sem beszélt tacitusi mondatszerkezetekben, sőt, vannak rá közvetett bizonyítékok, hogy a névszóragozás jelentős része sem létezett a beszélt nyelvben abban a formában, ahogy azt tanuljuk középiskolában.

2012. febr. 17. 00:04
 14/16 anonim ***** válasza:

A lováriról néhány mítoszt nem árt eloszlatni.

A szókincse _gyakorlatilag_ pont akkora, mint bármely másik nyelvnek, hiszen 5-10 ezer szó biztosan van benne, ennél több pedig nem kell felsőfokú nyelvvizsgára sem.

Tehát a lovári középfokú nyelvvizsgához ugyanakkora (2-3 ezres) szókincs kell, mint az angolra.

A lovári nyelvtan nem bonyolult, de nem olyan, mint az angol, hanem a névszóknak neme van, nyelvtani esetek vannak, ennek megfelelő ragozással stb. Kb. mint egy szláv nyelvnél vagy a németnél. Aki a lovárit választotta a német vagy francia helyett, mert az "könnyebb", azt érhetik meglepetések. Persze nem mondanám, hogy van olyan bonyolult, mint a német, de minimum egy szinten van az angollal, franciával stb.

De beszéljenek a számok. 2011-ben a nyelvvizsgáknál a sikerességi arány angolból 63%, németből 56%, franciából 61%, eszperantóból 38%, lováriból 29% volt. Az összes nyelv közül lováriból volt a legmagasabb a bukási arány.

Ez a statisztika azt mutatja, hogy az emberek alábecsülik az eszp és a lovári nehézségét és a szükségesnél kevesebb időt szakítanak a megtanulásukra, aminek aztán bukás a vége.

2012. febr. 17. 00:14
 15/16 anonim ***** válasza:
Aki a latinról írt: igen, tudom, de azért bánom, hogy csak nem sikerült elsajátítani. Majd egyszer azért még nekiveselkedek :)
2012. febr. 17. 10:12
 16/16 anonim ***** válasza:
Egyébként egyetemen tanultam, nem gimiben, de ott is ugyanaz volt :)
2012. febr. 17. 10:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!