Az európai és a kanadai francia nyelv között van valami különbség?
Úgy értem, kiejtésben vagy nyelvtanilag?
Megértik egymást kölcsönösen ugye?
Mert nekem a kanadai francia tetszik, azt is szeretném itthon tanulni, csak kérdezem hogy elég-e hozzá a sima franciát megtanulni, vagy tudni kell róla valami mást is? Pl különbségek?
Amúgy ez alapján tetszett meg a kanadai francia :
http://www.youtube.com/watch?v=Hl091fOSy_k&list=FL9MXkn3Hhsn..
:D
Vicces hogy ez alapján tetszett meg a kanadai francia ,mert a dsney dalokban szerintem a kanadai francia is elég európaiasan hangzik:D annyi a különbség hogy más a szöveg mert kb mindent egy az egyben lefordítják az angol verziót. Próbálj meg olyan videókat keresni amiben beszélnek (és lehetőleg nem híradó) hát elég csúnya ahogy angolos akcentussal beszélik a franciát:D természetesen tökéletesen megértik egymást. A franciák a quebeciekből gyakran viccet csinálnak az akcentusuk miatt , a quebeciek meg sznoboknak nézik a franciákat:D
Az is érdekes még hogy a quebeciek franciáknak tartják magukat,ami egyébként érthető is. (amúgy ezt onnan tudom hogy chateltem egy quebeci lánnyal és kérdeztem hogy tud e franciául, erre azt válaszolta hogy persze,hiszen ő francia csak Kanadában:D) Ha hasznos volt a válaszod akkor kérlek adj egy zöld pacsit:D
Ja és még annyit hogy szerintem olyan külön nincs hogy kanadai-francia nyelvtanfolyam, viszont ha megtanulsz franciául és kimész Kanadába pár hét alatt rááll a füled
ez a videó hasznos lehet:)) (van hozzá angol felirat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!