Magyarázzátok el lécci a nemzet és a nemzetiség közti kapcsolatot, definiáljátok nekem a fogalmakat! és egy?
Más kívánságod nincsen?
Írd be, hogy a nemzet és a nemzetiség közötti kapcsolat.
Ez olyan kérdés, amit te is meg tudsz keresni. Ezért van az internet.
A nemzet jelenti pl.az egy nyelvet beszélő, egy kultúrájú, ahhoz az államhoz tartozó emberek összességét.
A nemzetiség egy adott állam területén kisebbségben élő etnikai csoportot.
pl. Magyarország egy nemzet, ezen belül a cigányság egy nemzetiség.
Köszönöm a választ! :)
Igen, keresgéltem én is mindenhol. próbáltam udvariasan feltenni a kérdést..és kifejezni, mire van szükségem. (Mivel egyértelműen nem találtam meg a neten sehol, ezért tettem fel a kérdést.) Végül a legjobban a magyar Éksz segített. A nemzetiség az államon belül kisebbségben élő, nem a többség nyelvét beszélő népcsoport. (Az etnikum olyan kisebbség, amelyik nem rendelkezik anyaországgal.)
Kételyeim még maradtak ugyan... a székelyekkel mi van? Ők Romániában egy nemzetiség. És a magyar nemzethez tartoznak?
Szia! Első válaszoló vagyok.
Tudod, rengeteg olyan kérdést tesznek fel, amihez tényleg csak be kellene írni valamit a google-ba.
Ha legközelebb ilyen kérdést teszel fel, írd még oda, hogy azért kéred, mert nem találtad a keresőben.
Akkor az ilyen reagálásokat elkerülheted, amiért utólag elnézésedet kérem.
Bár, igyekeztem én is udvariasan írni.
Hogy a kérdésedre is válaszoljak, én ezt találtam. E szerint a székelyek egy magyar anyanyelvű népcsoport, vagyis nemzetiség.
Érdemes ezt a román népszámlálásról készült kérdőívet megnézni.
Talán még a románok sem tudják, hogy hová helyezzék őket.
Üdv.
Köszönöm a válaszodat! Értem. Megnéztem a népszámlálós linket. A másik meg ezt írta: SpamkĂźldĂŠs miatt az ip cĂmed blokkoltuk. :D Jaj.
Oké, legközelebb majd odaírom azt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!