Találkoztatok már olyan külföldivel, aki tanult magyarul?
Többel is pl egyik amcsi tanárom, magyar szlengszavakat is tanult, pl h a királyból lett a sirály, nem a zsírból. :P Illetve a menő magyar szó milyen hülyén hangzik angolul. (seagull)
Most a japán tanáraim beszélnek jópofán, náluk nincs l betű pl.
tárgyesetet? na, ez érdekesen hangzik :D
Én meg találkoztam olyan belgával, aki alapból ismerte a magyar nyelvet és egyetlen hibája volt, hogy nem tudta kiejteni a G betűt, mert náluk H-nak ejtik ki.
Amikor nagyon próbálkozott, így jöttek ki a szavak a szájából H-h-h-hulyásleves.
A szilvesztert külföldön töltöttem, barátoknál. Kb. 10 svéd, meg egy chilei, pár pohárka után mindenki magyarul akart beszélni. Képzelhetitek, ahogy mindenki odaült körém és ott erőlködtek, hogy szépen mondják. XD 2 srácnak annyira megtetszett, hogy komolyan neki is akarnak állni.
Meg gimiben a lektoraink voltak aranyosak, a legtöbben egész jól megtanultak magyarul, főleg az egyik olasz fickó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!