Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Ubi, pari, tápi, tejci, főzi,...

Ubi, pari, tápi, tejci, főzi, gyümi, sőt séti? Miért beszélnek így az emberek manapság?

Figyelt kérdés
2009. máj. 21. 08:43
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
93%

A sétizni miért rövidebb, mint a sétálni?!

Egyébként a gügyörészést még csak-csak megértem, de az olyanoktól, mint "vok", "szal" a hideg ráz, annyira primitív (vagy írjak primkót?)

2009. máj. 21. 12:52
 22/32 anonim ***** válasza:
76%

Az ubit (uborka) én is használom, meg kolbi, kolbász. Néha, ha olyan kedvem van!

De egyébként én is a falnak megyek ezektől a szavaktól. A kozmi is durva (kozmetikus).

Nem tudom, én villámsebességgel írok szóval nekem nem okoz gondot leírni rendesen egy szót. Most azon a pár betűn nem múlik, ráadásul nem sms, hogy csak 160 karakter van (vagy annyi se ha beteszik a reklámot a végére.) :)

De azt végképp nem értem, amikor így beszélnek felnőtt nők! Igazén kimondhatná a szót. Oké, hogy néha így mondja de hogy mindig?!

A mai fiatalokról meg ne essen szó ahogy ők írnak... közéjük tartozom, de a hányinger kerülget tőlük.

2009. máj. 21. 13:58
 23/32 anonim ***** válasza:
64%

Hát nekem a kori azért nem megszokott és nem is szép. A korcsolya az szép.

De a sztem, vok, h, aszem, ill., stb. rövidítéseket használom, mert gyorsan kell gépelni, mielőtt átnéz a vállam fölött a főnök.Élőbeszédben, levélben, ímélben sosem használnám.A hónaposat pedig direkt kiírom, mert a hós azért tényleg gáz.

2009. máj. 21. 14:04
 24/32 anonim ***** válasza:
86%

Azt hittem csak én gyűlölöm a hós szót.

Írtam is ki régen egy kérdést nagy unalmamban. Mindig hónaposnak ismertem erre mindenki: a fiam 4 hós. a kutyám 6 hós. Hóóóóóóósssssssssssss. (nem bírom.)

2009. máj. 21. 14:24
 25/32 anonim ***** válasza:
71%

Na mi az, le vagy maradva??? Ez a hivatalos kismamaszleng:)) hát mer olyan tündi bündi:)

Na szóval, nem csak te mész falnak tőle,én is :) Ez a kérdés már sokszor ki volt írva egyébként.Nem is fűzök hozzá semmit , az előttem szólók már mindent leírtak. Még kiegészíteném, a hós szóval. Nem havas, hanem a hónaposnak a rövidítése, de hogy miért nem bírják leírni a kismamák, hogy hónapos... azért ne már, hogy ennyire nem érnek rá.. rejtély..

2009. máj. 21. 14:45
 26/32 anonim ***** válasza:
79%

A szülcsi-n kiakadsz, de szülinapot biztos kívántál már!

az is ugyanaz

2009. máj. 21. 15:53
 27/32 anonim ***** válasza:
73%
En azon akadok ki, hogy "talizunk" es a "telcsin". Hat a pocaklako meg a torpe, mano szavakon is csak mosolygok(((
2009. máj. 21. 21:50
 28/32 anonim ***** válasza:
önkormi=önkormányzat. itt találtam.
2009. máj. 21. 22:52
 29/32 anonim ***** válasza:
79%
Észrevettétek, hogy tényleg közelítünk az "MZ/X - küldfénypost" állapothoz? Szerintem ez a jövő, már Mézga Aladár is megmondta :o) Előbb utóbb ezek a szavak is beépülnek az általános szókincsbe, mint ahogy a "cuki" (cukor falat).
2009. máj. 21. 23:11
 30/32 anonim ***** válasza:
100%

Én a türcsit(törölköző)és a szemcsit(szemüveg)utálom!

De sztem m-ki használ ilyen szavakat h szülcsi ill. hós de ha wki nem az problémcsi!

Na ez csak vicc volt!Én is utálom!

2009. jún. 30. 20:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!