Ubi, pari, tápi, tejci, főzi, gyümi, sőt séti? Miért beszélnek így az emberek manapság?
A sétizni miért rövidebb, mint a sétálni?!
Egyébként a gügyörészést még csak-csak megértem, de az olyanoktól, mint "vok", "szal" a hideg ráz, annyira primitív (vagy írjak primkót?)
Az ubit (uborka) én is használom, meg kolbi, kolbász. Néha, ha olyan kedvem van!
De egyébként én is a falnak megyek ezektől a szavaktól. A kozmi is durva (kozmetikus).
Nem tudom, én villámsebességgel írok szóval nekem nem okoz gondot leírni rendesen egy szót. Most azon a pár betűn nem múlik, ráadásul nem sms, hogy csak 160 karakter van (vagy annyi se ha beteszik a reklámot a végére.) :)
De azt végképp nem értem, amikor így beszélnek felnőtt nők! Igazén kimondhatná a szót. Oké, hogy néha így mondja de hogy mindig?!
A mai fiatalokról meg ne essen szó ahogy ők írnak... közéjük tartozom, de a hányinger kerülget tőlük.
Hát nekem a kori azért nem megszokott és nem is szép. A korcsolya az szép.
De a sztem, vok, h, aszem, ill., stb. rövidítéseket használom, mert gyorsan kell gépelni, mielőtt átnéz a vállam fölött a főnök.Élőbeszédben, levélben, ímélben sosem használnám.A hónaposat pedig direkt kiírom, mert a hós azért tényleg gáz.
Azt hittem csak én gyűlölöm a hós szót.
Írtam is ki régen egy kérdést nagy unalmamban. Mindig hónaposnak ismertem erre mindenki: a fiam 4 hós. a kutyám 6 hós. Hóóóóóóósssssssssssss. (nem bírom.)
Na mi az, le vagy maradva??? Ez a hivatalos kismamaszleng:)) hát mer olyan tündi bündi:)
Na szóval, nem csak te mész falnak tőle,én is :) Ez a kérdés már sokszor ki volt írva egyébként.Nem is fűzök hozzá semmit , az előttem szólók már mindent leírtak. Még kiegészíteném, a hós szóval. Nem havas, hanem a hónaposnak a rövidítése, de hogy miért nem bírják leírni a kismamák, hogy hónapos... azért ne már, hogy ennyire nem érnek rá.. rejtély..
A szülcsi-n kiakadsz, de szülinapot biztos kívántál már!
az is ugyanaz
Én a türcsit(törölköző)és a szemcsit(szemüveg)utálom!
De sztem m-ki használ ilyen szavakat h szülcsi ill. hós de ha wki nem az problémcsi!
Na ez csak vicc volt!Én is utálom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!