Tetszik neked a Magyar nyelv?
Én is nagyon büszke vagyok rá, hogy a világ egyik "nehéz" -talán legnehezebb- nyelvét beszélem.
És persze semelyik más nyelvben sem lehet olyan kiadósat káromkodni, mint a magyarban ((:
Igen, imádom :) Személy szerint nekem a legszebb nyelv már hangzás alapján is. Nagyon büszke vagyok rá, hogy az anyanyelvem. Egy nagyon gyönyörű, hatalmas szókinccsel rendelkező nyelv, ami az egyik legnehezebb nyelv a világon. Amíg mi megértjük a régebbi szövegeket (még az Ómagyar Mária siralmat is ki lehet silabizálni), addig egy angol Shakespeare műveit csak szótárral tudja elolvasni, mert ott annyit változott a nyelv, amíg nálunk csak "kisebb" változások mentek végbe a nyelvben. Nekem nagyon tetszik, és büszke vagyok rá. Kár tönkretenni a sok buta rövidítgetéssel meg a sok idegen kifejezéssel.
14/l
3 dolgot szeretek Magyarországgal kapcsolatban:
a Balatont, a gyönyörű (elsősorban dunántúli) városokat és a MAGYAR NYELVET, melyre rendkívül büszke vagyok, és nem cserélném le semmilyen más nyelvre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!