ÖRMÉNY nyelvhez nyelvtan esetleg?
Örményül szeretnék itthon tanulni de kéne nyelvtan is, akár online (angol is lehet) vagy akár máshogy.
Mennyire nehéz?
Netes szótár?
Előre is köszi!
Ő..az örmény az indoeurópai nyelv.:)
Amúgy köszi a linkeket.:)
Első, mi köze az oroszhoz? Ha csak nem arra gondoltál, hogy orosz által könyebben van lehetősége tanulni.
Mikor Jerevánban egy néninek a buszon azt válaszoltam egy nem értett kérdésére, hogy izvinyitye, ja ne panyimaju, úgy elkezdett szidni, hogy hátra kellet menekülnöm. Azt kiabálta, hogy szégyejem magam ha nem akarom érteni a fajtámat és inkább oroszul beszélek, és még sok csúnyát is mondott. Pedig nem vagyok örmény. Barna haj, bajusz, fekete ing. Ebből következtette. Még a szovjet időkben történt.
Kedves 2:08as:
akkor nagy megtiszteltetés ért azon a buszon! Örménynek néztek téged is! Ezért szidott meg az a hölgy, - hiszen az örmények számára az orosz ugyanolyan hódító volt, mint bárki más; aki az ő nyelvén szólalt meg, örmény kinézete ellenére, azt nemzetárulónak bélyegezték..úgyhogy - a szemrehányástól függgetlenül - "dagadhatott a kebled":-).
Ezzel együtt, orosznyelv-tudással talán közelebb lehetne kerülni a célhoz. Valószínű, hogy a szovjet időkben minden - jelentősebb - bekebelezett nép nyelvéről adtak ki tankönyveket. Talán itthon sem lehetetlen a tanulás: a XVI. kerületben például van Örmény Kisebbségi Önkormányzat. Egy időben még nyelvtanfolyam is volt, ha jól tudom. Meg kéne érdeklődni, hátha máshol is van ilyen. Az örménység pedig valóban figyelemre méltó, "nagy" nép: óriás kultúrát teremtett, büszke rá..kitartó, leleményes, életerős. Példát mutathat másnak is. (A fájától messze esett örmény-származék voltam).
Picit sem voltam nyugtalan:-): tudtam, mit akarsz mondani.
Kicsit tendenciózus, amit én itt csinálok: azért "beszélem túl" a válaszaimat, mert tudom: nagyon látogatott, olvasott ez az oldal. Azt hiszem, jó, ha a nagyon fiataloknak átad az ember olyan információkat, amelyekhez - esetleg - nem jutnának hozzá. Épp csak ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!