Az amerikai szlenges beszédet miért értem meg könnyebben, mint a brit angolt?
Nem tudom miért.
Az amerikaiak mindenhol rövidítenek, lehagynak egy csomó betűt a szavak végéről, egy rendes mondatot, ami nyelvtanilag 8 szóból állna, ők elmondják 4,5 szóból.
És mégis jobban megértek egy amerikait hadarni, mint egy brit angol, szépen hosszan kiejteni egy mondatot.
Amikor egy britet hallok beszélni, koncentrálnom kell, hogy megérsem a szavakat, és felfogjam, hogy mit mond, de amikor egy amerikai gyorsan beszél, és mindent lerövidít, meg lehagy egy csomó betűt a szavakból , azt simán gondolkodás nélkül megértem.
Hogy lehetséges ez?
Nem pont fordítva kellene lennie?
Elvileg az amerikai nehezebb, mert mindent rövidítenek, meg lehagynak egy csomó betűt.
"Az amerikaiak mindenhol rövidítenek, lehagynak egy csomó betűt a szavak végéről, egy rendes mondatot, ami nyelvtanilag 8 szóból állna, ők elmondják 4,5 szóból. "
Ez nem szlenges beszéd, max. informal. A szlenges beszédet valószínűleg nem értenéd meg, abban olyan kifejezések vannak, amit esetleg egy művelt amerikai sem ért meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!