12/13 anonim válasza:
Lefordítottam a beszkennelt oldalakon a magyar szöveget szlovákra és elküldtem a linkeket a fordítással egyetemben a Skypen. Ezeket a linkeket kaptam vissza válaszként:
Továbbá magyarázatként azt, hogy a főneveket csak férfi, nő, és semleges nemű csoportokba osztjuk, csak a mássalhangzók a kemények és a lágyak és ez valójában a helyesírás miatt van és az egyes főneveket fejezik be (végződnek) kemény, ill. lágy mássalhangzókkal. Kemény és lágy főnevek nem léteznek.
Az eredeti szlovák válasz:
“podstatné mená sa iba rozdeľujú do rodov: mužský, ženský a stredný a to tvrdé a mäkké sú iba spoluhlásky a je to vlastne kvôli pravopisu to sa niektoré podstatné mená tak zakončujú tvrdými a mäkkými spoluhláskami. Tvrdé a mäkké podstatné mená neexistujú.”
13/13 anonim válasza:
Kedves kérdező: hogyhogy nem tudnak olyanról, hogy vannak tvrdé meg mäkké samohláskyk/ spoluhláskyk??azok nem is igazi szlovákok, azok hülyék!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!