Franciát és angolt tanulok, mit vegyek fel 3. nak?
Attól függ.
Például közel laksz-e az osztrák határhoz? Mert ha igen akkor németet.
Bár én a helyedben olaszt tanulnék. Annyira szép dallamos nyelv.
Ráadásul ha már angolt úgyis tanulsz( hisz az világnyelv), oly mindegy melyik másikat is választod mellé. A németek is angolul tanulnak.
Neked kell tudnod milyen területen akarsz dolgozni majd a későbbiekben és ehhez melyikre van szükséged.
Najó, komolyra fordítva a szót:
Szóval nem tudom, mennyire vagy kibékülve a némettel, de ezek közül én azt választanám. Nem újlatin nyelv ugyan, nem a legszebb hangzású, de ezek közül a leghasznosabb, főleg itt, Európában.
"spanyolt. mert sokkal több haszna van globális szinten."
Globális szinten szerintem nincs sok haszna. Úgy értem, persze, a fél amerikai kontinens ezt beszéli, de mire megy ő azzal? Többnyire rossz-közepes gazdasági szinten álló országok, valószínűleg nem fog túl sokat tartózkodni Argentínában vagy Mexikóban. Kirándulni meg oda is jó az angol, a színvonalas szállodákban azt ott is beszélik. Tehát az, hogy egy nyelvet világviszonylatban hányan beszélnek, szerintem még nem feltétlenül jelzi a fontosságát. Hiába beszélik sokan, az európai ember nem kerül túl sokszor kapcsolatba Közép- és Dél-Amerikával. Azért meg, hogy Európában tudjon spanyolul beszélni, nem túlzottan érdemes megtanulni.
Az olasznak van szerintem a felsoroltak közül a legkevesebb haszna. Állítólag szép (én nem tartom annyira annak), de azt meg tényleg aránylag kevés helyen beszélik.
Szóval itt mindenképpen a német.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!