Egy angol álláshirdetésnél ez pontosan mit takar?
"The position is very secure, and we can offer a minimum of a 3 month ongoing contract."
Mármint értem, ami le van írva, inkább az érdekelne, hogy tapasztalat szerint ez azt jelenti, hogy 3 hónap után viszlát, vagy azt, hogy 3 hónap után van rá esély, hogy a továbbiakban is foglalkoztatnak?
Az a baj, hogy a hirdetések 90%-ában vagy ezt látom, vagy azt, hogy konkrétan le is van írva, hogy 2-6 hónapra HELYETTEST keresnek. Ahol a fenti módon fogalmaznak, ott is vajon csak helyettes kell, vagy egy bevett szokás kint, hogy először csak néhány hónapra írnak szerződést, de utána lehet maradni tovább is? Ez amolyan próbaidő lenne esetleg?
Köszönöm.
Azért vagyok kicsit bizonytalan, mert sok helyen ténylegesen odaírják, hogy helyettest keresnek (gondolom szülési szabi idejére), néhány helyen viszont nem fogalmaznak pontosan.
Csak azért problémás nekem ez a dolog, mert ha kiköltözünk, akkor nem szeretnénk 3 hónap után odébbállni, főleg, mert ilyen rövid időre tudtommal nem is lehet normális lakást bérelni.
De hát ahogy látom, kockáztatni kell. Ebben az esetben viszont személyesen az esetleges munkaadónál fogok érdeklődni, hátha beavatnak majd, hogy mi a tervük velem, ha felvennének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!