Van olyan angol könyv, amiből itthon tudok kicsit tanulni egyedül?
Assimil angol tankönyv, hanganyaggal
A legrosszabb könyv, amit valaha láttam. Iszonyúan tömény, minden, csak nem könnyű és gyors.
Nézd meg a pons.hu-t, ott vannak tananyagok.
Ha normál könyvet szeretnél, akkor az English Grammar in Use sorozatot javaslom, a szintednek megfelelőt. A piros a kezdő, a kék a középfokra felkészítő (kb.), a zöld a középfok utáni, úgy emlékszem. Szerintem jobb az, amelyik teljesen angol nyelvű, tehát angolul is magyaráznak, jobban érthető a nyelvtan sokszor. De láttam már félig magyar kiadásban is, amikor a nyelvtant magyarul írták. - Ezt a verziót nem ismerem. Az angol kiadás zseniális. Minden benne van, amit tudni kell.
*A legrosszabb könyv, amit valaha láttam.
Mármint a Tanuljunk könnyen gyorsan, nem amit a 2. válaszoló írt.
2. vagyok
"Szerintem jobb az, amelyik teljesen angol nyelvű, tehát angolul is magyaráznak,"
Igen, én is azt szeretem :) Meg egynyelvű szótár kell :)
Köszi a válaszokat!
Az english grammer-ön már túlvagyok a sötétkéken.
Vettem egy könyvet I like English címen, jónak tűnik. A feladat megoldások meg a neten fent vannak a kiadó honlapján.
Nekem szókincsre kell leginkább, meg a nyelvtant feleleveníteni.
Hát nyelvtanban elég jó vagyok, de sajnos irtó kevés szót tudok és beszélni sem megy...
Szavakat akarok leginkább tanulni sok-sok szöveget olvasni, hátha ragad rám valami.
Hát olvass sok-sok szöveget! :)
Képregényeket, újságokat, novellákat, regényeket. Nézz filmeket (felirattal, anélkül). Nagyon jól lehet vele tanulni, nem magolósan. Van sok könnyített, direkt tanulóknak készített szöveg is.
Online segédanyagokat is találsz,
pl. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!