Dánul, svédül, norvégül vagy finnül a legérdemesebb tanulni?
Szia!
Én nagyon sokáig finnt szerettem volna tanulni, olyan különlegesnek találtam ,aztán egy filmben svédül beszéltek, és abban a pillanatban belezúgtam abba a nyelvbe.
Ugyan még csak az alapoknál járok, de szerintem nagyon könnyű nyelv, főleg, ha van egy kevés angol illetve német tudásod. Először csak poénból néztem iylen gagyi oktató videókat youtube-on, és olyan durva volt, hogy simán betájoltam, hogy a svéd mondat melyik szava mit jelent, milyen szerepet tölt be, hála annak, hogy angolt és németet is tanultam.
Szerintem nagyon szép nyelv, és egyszerű megtanulni :
Egyébként azt hallottam, a norvég kicsit hasonlít hozzá.
Hát előző, nem kicsit hanem nagyon.
Dánok, svédek, norvégek több évszázadig "dánul" beszéltek a legtöbbet. :D Komolyra fordítva - bár az előző részben igaz - ezek leginkább nyelvjárások. Sokkal kisebb különbségekkel mint a neolatin nyelvekben.
Svédnek, dának és norvégnak a másik nyelvét nem is fordítják le sokszor. Értse meg alapon.
A finnt a legkevésbé érdemes megtanulni.
Ha ki is akarsz, meni dolgozni akkor a norvég nyelvet.
Mind a négy nyelv anyaországában jól beszélnek a fiatalok angolul. Ezért külföldön lévő leányvállalatoknál és a velük kapcsolatba levő cégeknél csak egy jó pont, ha beszéled a nyelvüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!