Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Dánul, svédül, norvégül vagy...

Dánul, svédül, norvégül vagy finnül a legérdemesebb tanulni?

Figyelt kérdés
Melyik nyelv tudásával lehet a legtöbb munkalehetőséget találni itthon? És szerintetek melyik a legszebb közülük?
2011. jún. 21. 21:14
1 2
 11/19 valakiakitnemismersz ***** válasza:
utolsó Ensiferum-ot bírod :D Folk metal!1. válaszoló vagyok de nekem a black a kedvenc ezért mondtam norvégot :d 14/f
2011. jún. 21. 22:05
 12/19 anonim válasza:
22%
a legokosabb aki héberül kezd tanulni...
2011. jún. 21. 22:06
 13/19 anonim ***** válasza:
Korpiklaani, NIghtwish Finntroll ezek mind finnek :D
2011. jún. 21. 22:10
 14/19 valakiakitnemismersz ***** válasza:
Tudom,csak nekem az Ensiferum a kedvencem.
2011. jún. 21. 22:40
 15/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Én nagyon sokáig finnt szerettem volna tanulni, olyan különlegesnek találtam ,aztán egy filmben svédül beszéltek, és abban a pillanatban belezúgtam abba a nyelvbe.

Ugyan még csak az alapoknál járok, de szerintem nagyon könnyű nyelv, főleg, ha van egy kevés angol illetve német tudásod. Először csak poénból néztem iylen gagyi oktató videókat youtube-on, és olyan durva volt, hogy simán betájoltam, hogy a svéd mondat melyik szava mit jelent, milyen szerepet tölt be, hála annak, hogy angolt és németet is tanultam.

Szerintem nagyon szép nyelv, és egyszerű megtanulni :

Egyébként azt hallottam, a norvég kicsit hasonlít hozzá.

2011. jún. 25. 00:15
 16/19 anonim ***** válasza:

Hát előző, nem kicsit hanem nagyon.

Dánok, svédek, norvégek több évszázadig "dánul" beszéltek a legtöbbet. :D Komolyra fordítva - bár az előző részben igaz - ezek leginkább nyelvjárások. Sokkal kisebb különbségekkel mint a neolatin nyelvekben.

Svédnek, dának és norvégnak a másik nyelvét nem is fordítják le sokszor. Értse meg alapon.

A finnt a legkevésbé érdemes megtanulni.

Ha ki is akarsz, meni dolgozni akkor a norvég nyelvet.

Mind a négy nyelv anyaországában jól beszélnek a fiatalok angolul. Ezért külföldön lévő leányvállalatoknál és a velük kapcsolatba levő cégeknél csak egy jó pont, ha beszéled a nyelvüket.

2011. jún. 25. 04:25
 17/19 deathstep válasza:
a finn nem igazi skandináv nép, sem ország. Ne is sorold közéjük^^ dán norvég svéd és izland. Unokatesóim magyarul alig inkább csak svédül beszélnek, én norvégul próbálkoztam velük és hát áthallásosan picit meglehet érteni persze egy full anyanyelvi szinten beszélő norvég biztosan jobban megérti a svédet, a dán-norvég kapcsolat az erőteljesebb. finn mint írtam teljesen más, más a származás a nyelvcsalád, minden :D csak földrajzilag odakeveredtek:D
2012. jan. 11. 16:08
 18/19 anonim ***** válasza:
Meg annyi svéd Helsinkibe, hogy ott a lakosság felét ők teszik ki. ;)
2012. jan. 12. 19:17
 19/19 anonim ***** válasza:
Azért Helsinkiben nincs annyi svéd, csak pár százalék, viszont iskolában mindenkinek kötelező svédül is tanulni és minden hivatalos felirat kétnyelvű.
2012. jan. 12. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!