Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Ez mit jelent: but I didn̵...

Ez mit jelent: but I didn’t think I was a prom person anyway. ?

Figyelt kérdés
2011. máj. 15. 18:05
 1/5 anonim válasza:
De nem gondolom, hogy egyébként is kiemelkedő (prom?) személy voltam/lennék. Szerintem valami ilyesmi.
2011. máj. 15. 18:16
 2/5 anonim ***** válasza:
De különben sem gondoltam, hogy kitűnő ember lennék.
2011. máj. 15. 18:18
 3/5 anonim ***** válasza:

ha valami bál van a dologban akkor olyasmi hogy : nem gondoltam volna hogy élvezni fogom az iskolai bált

csak a prom person-t nehéz lefordítani, képzeld el úgy hogy bált élvezed, szavazol a szépség király/nő jelöltekre (esetleg te is indulsz rajta), jót szórakozol, táncolsz stb

2011. máj. 15. 19:22
 4/5 anonim ***** válasza:
Na igen, az is lehet. Kérdés, hogy a prom az mit takar itt.
2011. máj. 15. 19:28
 5/5 Vree ***** válasza:
81%

A prom (a "promenade" becézése) az USA-ban a középiskolás végzősök bálja, körülbelül a mi szalagavatós bálunknak felel meg de nincs összevonva a ballagással (ebből kifolyólag a szülőket se hívják meg, a tanárok is max felügyelnek). Amerikai diákoknak nagy esemény, mindenki megpróbál még összejönni azzal aki tetszik neki, hagyomány a király/királynő választás illetve az "after prom party"-k amikor az iskolai bál után még elmennek együtt bulizni.

"to be an X person" azt jelenti hogy valamilyen, valamire alkalmas, valahova illő személy. pl. "morning person" a koránkelő típus, "cat person" a macskabarát, stb. "I didn’t think I was a prom person anyway?" kb. azt jelenti hogy amúgy se nagyon szeretem / amúgy se vagyok nagyon alkalmas az ilyen iskolai bálokra.

2011. máj. 16. 10:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!