Mit jelent angolban a 'going cheap"?
Figyelt kérdés
2011. máj. 2. 13:14
1/4 anonim válasza:
megy le az ára || kb így tudnám lefordítani mert (going=megy) (cheep=olcsó) =>olcsóbb lesz=megy le az ára.
2/4 A kérdező kommentje:
Az árhoz biztos nincs köze.
2011. máj. 2. 14:12
3/4 anonim válasza:
Azt, hogy valaki aláveti magát más akaratának, főleg szexuális jellegű a kifejezés. Itt van példának egy részlet Depeche Mode Behind the wheel c. dalából:
Sweet little girl
I prefer
You behind the wheel
And me the passenger
Drive
I'm yours to keep
Do what you want
I'm going cheap
Tonight
Virágnyelven ez azt jelenti, hogy az énekes hagyja, hogy irányítsa a partnere, és nem kell hosszasan kérlelni.
4/4 anonim válasza:
Nagyon jókat írtak előttem, én csak egy szinonimát tennék hozzá: "könnyen kapható". Ez szerintem egész jól kifejezi az átvitt értelmű 'olcsóságot'.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!