Mit jelent az hogy: stréber?
A 17-esre válaszolnék:
Majdnem jó, csakhogy, azért, mert nem elégszel meg a rosszabb jeggyel, még nem leszel stréber, csak maximalista. A többi jó, tipikusan nyal a tanároknak, nem keresi a logikát semmi mögött, csak beseggeli az anyagot, általában fáj neki gondolkodni. Emellett még jöhet, ami a stréber általános definíciója, vagyis, hogy törtető, másokon átgázoló... (Hm., most gondoltam bele, hogy van ilyen tanítványom is...)
Megjegyezném, hogy én is jó tanuló voltam/vagyok, csak én tudom használni is, és segítek, ha kér valaki, de nem reklámozom magam, hogy gyertek, majd én mindent megmondok...
Ellenben, ha valaki "lestréberezne" (főleg, ha olyan, aki tényleg az), akkor arra ráborítanám az asztalt... Attól, hogy hülyébb vagy valakinél, és irigykedsz a sikereire, még nem lesz stréber. Én személy szerint ismerek nálamnál nagyobb koponyákat (ja, mielőtt vki dedóra gondolna, egyetemi szinten - BME), és, mivel tudom, hogy valóban okosak, eszem ágában nem lenne azt mondani rájuk, hogy stréberek...
A stréber az azt jelenti ,hogy mások kárára akar benyalizni a tanárnak. Az ebidens tanulóval nem kéne összekeverni az azt jelenti , hogy komolyan veszi a tanulást egy szóval tanul az órákra....
Az még nem stréber ha jóban van a tanárával az a stréber aki mint mondtam mások kárára akar "bejönni" a tanárnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!