Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit jelent az hogy: stréber?

Mit jelent az hogy: stréber?

Figyelt kérdés
Itt nem a googleban talált válaszokra vagyok kíváncsi, hanem egyéni véleményre.
2009. márc. 7. 13:35
1 2
 11/20 anonim válasza:
0%
és általában homokos!!!!!!
2011. ápr. 17. 16:36
 12/20 anonim válasza:
82%
Nos, én Erdélyben élek, nálunk a tocsi szó az ami a strébert jelenti... ez pedig a román a toci szóból ered, és azt jelenti magolni... Persze nem ugyanaz a szó, de a jelentése szerintem hasonló. Nem az kellene stréber legyen, aki tanul, és jó jegyei vannak. Sőt a tanáros dologgal sem értek veletek egyet.. Én például nagyon sok tanárommal vagyok jóba,mert jó embereknek tartom őket, sokat tanulok tőlük csak egy egy beszélgetésből is, és szeretek segíteni akárkinek, így tanároknak is. Szerintem inkább az a stréber, aki otthon szóról szóra bemagol valamit, azt se tudja pontosan, hogy mit, aztán két hónap múlva bámul, mert fogalma nincs a dolgokról...
2012. jún. 23. 10:22
 13/20 anonim válasza:
24%
heheh én vagyok a legrosszab diák de egyben a legjobb zanuló is :DD hehehehe LIKE A BOSS!
2012. szept. 11. 20:26
 14/20 Daiki válasza:
100%
Komolyan ti nagyon hülyék vagytok XD A stréber nem azt jelenti hogy jó tanuló még csak köze sincs hozzá, csak a valami okos elkezdte ezt hogy aki tanul arra strébert mondanak. A stréber azt jelenti hogy olyan ember, aki mésok hátán, kárán akar előbbre jutni valamiben.
2012. okt. 24. 14:00
 15/20 anonim válasza:
Oké, hogy ilyeneket írtok, de mondjátok meg hány ilyet ismertek..
2013. jan. 20. 15:16
 16/20 anonim válasza:
9/15: egyetértek, én is így voltam. És én se vagyok kedvenc.
2013. jan. 31. 16:52
 17/20 anonim válasza:
28%
(szerintem) nem az a stréber, aki sokat tanul, mert az csak jó, hanem az,aki csak 5öst kap és nem elégedett a rosszabbik jeggyel és nem elég neki csak a maximum és aki nyalizik a tanároknak.
2013. febr. 20. 21:25
 18/20 anonim válasza:
100%

A 17-esre válaszolnék:

Majdnem jó, csakhogy, azért, mert nem elégszel meg a rosszabb jeggyel, még nem leszel stréber, csak maximalista. A többi jó, tipikusan nyal a tanároknak, nem keresi a logikát semmi mögött, csak beseggeli az anyagot, általában fáj neki gondolkodni. Emellett még jöhet, ami a stréber általános definíciója, vagyis, hogy törtető, másokon átgázoló... (Hm., most gondoltam bele, hogy van ilyen tanítványom is...)

Megjegyezném, hogy én is jó tanuló voltam/vagyok, csak én tudom használni is, és segítek, ha kér valaki, de nem reklámozom magam, hogy gyertek, majd én mindent megmondok...

Ellenben, ha valaki "lestréberezne" (főleg, ha olyan, aki tényleg az), akkor arra ráborítanám az asztalt... Attól, hogy hülyébb vagy valakinél, és irigykedsz a sikereire, még nem lesz stréber. Én személy szerint ismerek nálamnál nagyobb koponyákat (ja, mielőtt vki dedóra gondolna, egyetemi szinten - BME), és, mivel tudom, hogy valóban okosak, eszem ágában nem lenne azt mondani rájuk, hogy stréberek...

2013. jún. 12. 13:58
 19/20 anonim válasza:
100%

A stréber az azt jelenti ,hogy mások kárára akar benyalizni a tanárnak. Az ebidens tanulóval nem kéne összekeverni az azt jelenti , hogy komolyan veszi a tanulást egy szóval tanul az órákra....

Az még nem stréber ha jóban van a tanárával az a stréber aki mint mondtam mások kárára akar "bejönni" a tanárnak...

2016. máj. 27. 22:06
 20/20 anonim válasza:
100%
Azt a szót a hülyék szokták használni a náluk értelmesebbekre csúfolásként (részben féltékenység, részben bebeszéli magának) vedd csak dicséretnek. Semmi rossz nincs abban, ha valaki jól tanul.
2017. febr. 15. 14:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!