'Stréberek'-ről vala szó most. Aki/re mondta/ák már, hogy stréber, vagy meg van róluk a véleménye kérem írjon?
/1/: kit tekintetek strébernek?
- viselkedés alapján, vagy tanulmányi eredmény alapján
/2/: sokan példálóznak, azzal (többek között itt is) , hogy na majd osztálytalálkozón öltöny-ház-faszakocsi-boldogcsalád... ezért az idősebb generációnak: szerintetek a 'stréberek' tényleg ilyenek?: a hideg futkos tőlük a hátadon a gimiben, de későb 123milliárd- diplomás lesz belőlük?
/3/: mit gondoltok az 'egézséges' stréberekről? biztos van olyan... sztetek mik a jellemzői?
/utóirat: amint valaki elkezd anyázni a válaszát ívben b__om ki innen (ha lehet olyat:P)/
Szerintem inkább viselkedés alapján.
Nekem egyszer a barátnőm mondta, hogy buzgó mócsing vagyok. :)
Lehet benne valami..
a kettő egyébként, valami hasonlót jelent szerintem.
Ez valami megfelelni akarás, úgy gondolom.
Törekvés a maximumra, csak gyakran buktát is hordoz magával..
nem mindig kell annyira igyekezni.., persze, az sem jó, inkább valami egészséges középút kellene...
1. aki csak a könyvecskéivel van elfoglalva, felháborodik, ha valahova hívják, mikor neki életbevágó fontos tanulnivalója van, az életében semmi izgalom, egy idő után már nem is hívja senki sehova, mert úgy is csak tanul, és mindenkinek csak akkor jut eszébe, ha kölcsön kell kérni a házit/jegyzetet. Összességében olyan, mint akinek karó van végbelében, nyomasztó a társasága, tudálékos, és a jegyein, dolgozatain, könyvtárba menésen, családi kiránduláson kívül szinte semmi sem történik vele
2. A leglinkebb alakból is lehet sikeres ember, míg a legstréberebb is hülyére tologathatja a precíz kis aktáit 80ezerért valami irodában nyugdíjig. Főleg, ha kellenek a kapcsolatok, amiket a könyvbe temetkezve nem tudom, hogy épít ki egy stréber
3. az egészséges stréber nem stréber. Színes élete van, érdekes programokkal, barátokkal, társasággal és mindemellett tud tanulni is, és hozni a normális jegyeket. Nincs meg benne a begyöpösödött merevség, ami a stréberek sajátja. Stréber valaki nem a jegyeitől lesz, hanem a hozzáállástól.
Érdekesség, hogy a legtöbb igazi stréber nem is túl okos, gyakorlatias, nincs logikája stb. hiszen örökösen a tanulásba kell temetkeznie az eredményeiért, pedig egy átlagos képességű egyén számára ez nem lenne indokolt, az ugyanolyan jegyekért.
Középiskola végéig kitűnő voltam, az egyetemen is szép az átlagom, jó helyen van már most állásom, pedig még nem is végeztem el és soha senki nem hívott strébernek, mert elég nevetséges is lenne. Mondom stréberezni nem a jegyek miatt strébereznek, hanem amiatt a borzongató pedálozás és merevség miatt, amilyenek a stréberek.
én azokat tartom strébereknek, akik semmi mással nem foglalkoznak, csak a tanulással...hívod monjuk, h igyatok meg valamit de ő a könyv fölött görnyed suli utántól éjjelig és nem lehet kirobbantani, nyalizik a tanároknak, túlbuzgó, állandóan kiesik a padból, árulkodik, és semmi társasági életet nem él...
az, h valaki jól tanul, még nem jelenti azt, h stréber :) én pl világéletemben jól tanultam, sok tanárnak voltam kedvence is mert jól ment a tárgyuk, de mégsem voltam/vagyok strébernek nevezhető, mert szinte sosem tanulok, csak ha nagyon nagy a tétje, többet lógtam/lógok,mint bárki az osztályból/csoportból, és némely tanárnak kimondottan én voltam a rémálma :D szóval a jó jegyek nem egyenesen arányosak a stréberséggel...általában nekem mindig szerencsém van, mindig azt a tételt húzom, amit megtanultam, stb.
az egészséges stréberség az, ha valaki odafigyel arra, hogy jó jegyeket kapjon legalább a fontos tárgyakból(pl érttségi tárgyak, vagy amik a továbbtanulásához kellenek), de mellette van társasági élete és nem nézi le a társait és nem nyal a tanároknak
21/L
Stréber=törekvő személyiség, aki célját bármi áron el akarja érni.
Általában sokszor azokat nevezik strébernek, akik mindig tanulnak, majd ki esnek a padból, mást sem csinálnak csak tanulnak.
Én nem értek azzal egyet, hogy árulkodók lennének, vagy nyalisok. Sőt, pontosan azért stréberek, mert céljukat a tudással akarják elérni, s nem könyöradománnyal (értem itt, hogy a tanár enged a nyalizásnak, s mondjuk nem kell megírni egy dolgozatot vagy megad egy jobb jegyet)
Van egy ismerősöm, aki tényleg szinte mindig tanul, de meg is látszik az eredményén. Lehet, hogy stréber, de tudatosan az. Tudja, hogy mit szeretne elérni, s tudja, hogy ehhez kell most bizonyos áldozatokat hozni. (Ettől még él társasági életet.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!