Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Német mellé melyik nyelveket?

Német mellé melyik nyelveket?

Figyelt kérdés
nyáron elakarom kezdeni az oroszt és valami másik nyelvet mellé. Jövőre 0. angolt kezdem, a német középszintüig van felfejlesztve. Szeretem a lengyelt, olasz, finn, svéd, francia nyelveket nagyon. inkább nyelv érzékem van, ezért is szeretnék még tanulni legalább 3-at :) valami jó nyelv ötlet?:D
2011. ápr. 21. 20:21
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
44%
Attól függ, miért tanulnád az új nyelvet. Ha a hasznosság fontos, akkor francia (esetleg olasz). Ha gyorsan meg szeretnél tanulni egy nyelvet, akkor a svéd (tényleg nagyon sok szót vett át a németből, a nyelvtan pedig valahol a német és az angol között van, de szerintem mindkettőnél könnyebb). Ha tudsz svédül, megérted az írott dánt és az írott és beszélt norvégot is. Ja és a svéd az egy kifejezetten szép nyelv.
2011. ápr. 21. 21:42
 12/14 anonim ***** válasza:
61%

Svédül nagyon könnyen megtanulsz német után, de szerintem a következő lehetne inkább az olasz. Az könnyű, de mégis egy kicsit legalább más nyelvcsalád, viszont a logikája annyiban nem tér el a németétől, mint mondjuk egy szláv nyelvé. Áthidalónak jó. Én némettel kezdtem, aztán jött az olasz, kis kihagyás, majd angol, most újra olasz és latin (jövőre lesz görögöm meg utána héber, azokat annyira nem várom...). Szeretnék majd megtanulni egy szláv nyelvet, ja és ha már olasz, akkor románul is, mert nagyon hasonlít rá és tök könnyű (meg mert sokat kirándulok Erdélybe). A német jó alap sokmindenhez, mikor már nagyon jó szintre jutsz belőle és átkattan az agyadban valami, mindenféle nyelven könnyebben meg fogsz tudni tanulni... Hogy mi is kattan át... Valahogy úgy fogalmaznám, hogy mikor nem fordítasz, hanem egyszerűen az adott nyelven gondolkodsz...

Üdv: egy magyar-német-teológia szakos nyelvészpalánta

2011. ápr. 21. 22:06
 13/14 anonim ***** válasza:

Angolt kell tanulni, helyes, hogy fent van a listádon. Egy szilárd angoltudás nélkül a többi nyelvtudásod sem lesz értékesíthető. A németet is érdemes felfejleszteni.

Harmadik nyelvnek a francia célszerű, mert kb. olyan fontos, mint a német, és nagyon hasonlít az angolra, ezért angol után könnyű.

A lengyel, olasz és finn nem fontos nyelvek, hobbyból ráérsz őket tanulni sokadik helyen.

2011. ápr. 22. 04:39
 14/14 anonim ***** válasza:
Tanulj meg eszperantóul is, nagy valószínűséggel hasznát veheted a nyelvnek.
2011. ápr. 28. 13:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!