Spanyolt többen beszélik,jobban tudsz vele érvényesülni.
2011. júl. 27. 17:03
2/11 anonim válasza:
Szerintem a spanyolt. Rengeteg orszag hivatalos nyelve. Meg azert mert en is azt tanultam es jobban tetszik:) De szerintem nezz allashirdeteseket hogy melyikre van nagyobb kereslet.
2011. júl. 27. 17:04
3/11 A kérdező kommentje:
Igen, én is így gondoltam, tanultam is fél évet, szerettem is de azóta átjöttem egy másik iskolába és sajnos csak Olasz van :S Nem igazán van kedvem Olaszt tanulni..Főleg, hogy Spanyollal többre is mennék. De sok választásom nincs.
2011. júl. 27. 17:06
4/11 anonim válasza:
Nem Olasz, hanem olasz, valamint nem Spanyol, hanem spanyol.
Angol mellé németet vagy franciát, esetleg oroszt érdemes tanulni, mert ezek az igazán fontos nyelvek. Hobbiból, harmadik helyen már a spanyol vagy az olasz is elfér.
Ha mindenképpen az olasz és a spanyol közül kell választani, akkor a spanyolt válaszd, mert elterjedtebb az olasznál, és Magyarországon kevesebben ismerik, mint az olaszt. Bár mind a kettőt fölöslegesen sokan tanulják.
2011. júl. 27. 17:21
5/11 anonim válasza:
Utolso, miert lenne felesleges olyan nyelvet tanulni amit az ember szeret? En tanultam nemetet is de utalom, soha nem hasznalom es nem is akarom. A spanyolbol viszont mar profitaltam. Pedig hobbibol tanultam. Addig is gyarapodott a szurkeallomanyom.
2011. júl. 27. 18:01
6/11 anonim válasza:
18:01
"Utolso, miert lenne felesleges olyan nyelvet tanulni amit az ember szeret?"
Nem felesleges, ha érdekel valakit. Ha valaki Dantét akar eredetiben olvasni, akkor olaszul tanulni számára rendkívül fontos és hasznos.
Az emberek többsége azonban semmit sem tudásszomjból tanul, így nyelvet sem, hanem pénzt akar keresni a tudásával. Arra a spanyol- és olasztudás kevéssé alkalmas.
2011. júl. 27. 20:01
7/11 anonim válasza:
Egyébként: lehet, hogy világszinten fontosabb (egy hajszállal) a spanyol, de Magyarországon Olaszország és a nyelv sokkal inkább jelen van, mint a spanyol.
2011. júl. 28. 12:36
8/11 anonim válasza:
De jó, hogy mindenki azt írja, hogy a spanyol elterjedtebb a világon meg csomó ország hivatalos nyelve. Persze egész Dél-Amerikában hivatalos (Brazíliát kivéve), de szerintetek mi a nagyobb valószínűségű: hogy valaki Olaszországba jut el vagy esetleg Mexikóba, Chilébe. Naná, hogy Olaszo.-ba. Sőt, szerintem olasz cégekkel is sokkal több kapcsolat van itthon, mint spanyollal.
2011. júl. 28. 16:13
9/11 anonim válasza:
Hat hallod itt Europaban pont ugyanannyi orszagban hivatalos nyelv az olasz mint a spanyol. Minek nagyobb a valoszinusege hogy valaki eljut Olaszorszagba vagy hogy Spanyolorszagba? 50-50% Allasokban sem kerik tobbet az olaszt mint a spanyolt.
2011. júl. 28. 17:11
10/11 anonim válasza:
A válasz megírásának időpontja: ma 17:11
Ez igaz. De Olaszo. közelebb is van. Sokkal több ember talál ott munkát vagy költözik ki. Én idáig mégis több helyen láttam, hogy olaszt kértek, mint spanyolt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!