Van szoros összefüggés a nyelvtanulási képesség és az intelligencia hányados között?
Iq-t igenis tudnak mérni, mégpedig nagyon egyszeröen, a kérdésekre adott válasz idejéböl!
Azonos életkorú és társadalmi rétegböl származó emberekkel ugyanoylan "alap" kérdéseket töltetnek ki, és mérik a válaszadás idejét sok sok kérdésen át...
Végül átlagolnak, és bumm kijött az intelligencia hányados...
Amely azt jelenti hogy egy adott tudást, mennyi idö alatt képes hasznosan alkalmazni a birtokosa!
Ha valamit nem tudsz nyilván nem is tudod alkalmazni, de emiatt még nem vagy unintelligens, max tájékozatlan..
Az intelligencia hányados vizsgálat ellenkezöje a
tanulási képesség vizsgálat ahol azonos korosztályú nemu stb embereken azt vizsgálják hogy egy egységnyi anyagrészt mennyi idö alatt képesek elsajátítani.
Ezek a vizsgálatok eléggé objektívek, hiszen az agymüködés hatékonysága rengeteg mindentöl függ, pl napszaktól, tápláléktól, hormonszintektöl, légnyomástól...
Lényegében aki kevésbé hatékony agymüküdéssel rendelkezik az se hibáztassa magát, mert betudható veleszületett testi fogyatékosságnak amiröl nem tehet senki...
Valamilyen szinten minden képesség fejleszthetö, kinél hatékonyabban, kinél kevésbé akár az izomzat...
Erre is rá lehet gyúrni!
te jó ég... ez de g*ci frusztráló... "veled született testi fogyatékosság"
én ebben nem hiszek. Mit számít az idő? És miért akarnék agyalni azon, hogy hülye mértani ábrácskák között mi jön majd a sorban? Szerintem mindenki észrevette, hogy az agya akkor működik a leghatékonyabban, amikor olyasvalamire keres megoldást, ami életbe vágó vagy legalábbis überfontos neki. Mért is törődne az agyam egy IQ-teszttel, hacsak nem azért, hogy bizonyítsak?
éS szerintem felesleges vitázni, mert ész, intelligencia, ha tetszik, ha nem, immár egy és ugyanaz a legtöbb ember olvasatában. najó. Hát igen, a nyelvnek önálló élete van.
az agymunkának meg sok területe. aztán mindenki jó valamiben és békén élhetünk együtt. yeah.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!