Mit jelent az az angol szó, hogy "offie"?
Figyelt kérdés
Az Urban Dictionary ezt írja róla:
"A British pub has an 'on' licence (licenced to sell intoxicating liquor for consumption ON the premises). They used to also have a little hatch where you could buy drink to take away and this had an 'off' licence. All such purchases had to be consumed off the premises.
Nowadays Britons buy their take-out booze in a shop which is unconnected to any pub. These shops have to apply for the same 'off licences' from local magistrates and have retained the name."
Az az igazság, hogy nekem még így sem egészen tiszta, hogy ez mit jelent. Ez akkor egy olyan bolt, ahol nem lehet helyben fogyasztani, csak elvinni üveges italt? Tehát olyan, mint az italbolt? Vagy rosszul értelmezem?
2011. ápr. 2. 15:03
1/2 anonim válasza:
Ahol nincs kimérés és helyben fogyasztás. Nyugaton láttam ilyet, és általában minőségi töményet árultak.
2/2 A kérdező kommentje:
Értem, köszi szépen :)
2011. ápr. 2. 19:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!