Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Szerintetek megéri portugálul...

Szerintetek megéri portugálul tanulni?

Figyelt kérdés

Igazából nagyon tetszik a nyelv és Portugália meg Brazília is, de szeretnék valamit hallani a hasznosságáról is :D

Köszi a válaszokat :)

2011. márc. 15. 19:43
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha a hasznosság kérdése tart csak vissza egy nyelv tanulásától, akkor nem vagy elég motivált hozzá, hogy megtanuld.
2011. márc. 15. 20:00
 2/8 anonim ***** válasza:

3. vagy 4. idegen nyelvnek jó. 1.-2. helyen komolyabbakat (angol, német vagy francia) érdemes tanulni.

Portugália kb. olyan fontos ország, mint Magyarország, Brazília fontosabb, de messze van (és a brazil portugál csúnyább).

2011. márc. 15. 22:40
 3/8 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem nagyon jó, hogy a portugálra esett a választásod. 200millió ember beszéli a portugált anyanyelvként Európán kívül Amerika, Afrika és Ázsia portugál nyelvű országaiban, t.k. között a 191 millió lakosú Brazíliában. A portugál a spanyol után a második legnagyobb újlatin nyelv.

Az egyik ismerősöm Brazíliában él, egész jól megértjük egymást az olasz nyelv alapján.

2011. márc. 16. 16:35
 4/8 A kérdező kommentje:

Harmadik nyelv lesz angol és francia mellé :)

köszönöm a válaszokat:D

Szerintetek Brazília miért fontosabb mint Portugália?

2011. márc. 16. 17:17
 5/8 anonim ***** válasza:
Ez nem véleménykérdés. Brazília kb. akkora gazdaság, mint Oroszország. Igaz, technikai/tudományos szempontból sokkal kevésbé fontos. De kicsi, szegény Portugáliánál fontosabb.
2011. márc. 16. 17:41
 6/8 anonim ***** válasza:
54%
Én portugálul tanulok már 2. éve, de ha tehetném, inkább spanyolt tanultam volna. Szerintem tanuld te is azt, hasznosabb, bár csak ha az is tetszik.
2011. márc. 16. 20:47
 7/8 anonim ***** válasza:

"Én portugálul tanulok már 2. éve, de ha tehetném, inkább spanyolt tanultam volna."

A spanyol lényegében egy egyszerűsített portugál (vagy a portugál egy archaikus spanyol). Aki megtanulta a portugált, annak pár hónap átképzés a spanyol. Míg fordítva nehezebb a helyzet.

2011. márc. 17. 19:51
 8/8 anonim ***** válasza:

A válasz írója 53%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 19:51

Igen tudom hogy igazad van, tervezem is, hogy majd spanyolt is tanulok.

2011. márc. 17. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!