Sokaknak miért van ellenszenvük az eszperantó nyelvel szemben? Mit ártott nekik?
Figyelt kérdés
Nem vagyok az a "nagy eszperantista", nem is beszélem a nyelvet, de sokaknak miért van ellenszenvük a nyelvvel kapcsolatban? Nem muszáj megtanulni. De akkor miért utálják? Szerintem örülnünk kéne, hogy valakik próbálkoznak egy "semleges nemzetközi nyelv" létrehozásában. (Tudom, hogy az angol a világnyelv, bla-bla-bla).2011. márc. 4. 19:11
21/23 anonim válasza:
Éppen azért lenne jó az eszperantó, mert az senkinek sem az anyanyelve. Sokan ma elhiszik, hogy az enwiki információi megfellebbezhetetlenek, mert sem franciául, sem németül, sem oroszul nem tudnak, hogy legalább ezzel a három nyelvi változattal összevessék az infókat. Az angolszászok szeparatistán terjesztik önnön kultúrájukat, és hozzájárulnak az egyéb kultúrák rombolásához. Amúgy bárki bármennyire tudhat angolul, aki nem oda született, mindig lesz része nyelvi rasszizmusban. Tehát jobb lenne egy semleges nyelv világnyelvként. Az EU-nak vagyonokba van a tolmácsolás, még tengelynyelvi alkalmazással is. Nagyon tetszett az a hasonlat, aki a műpénisz vs. igazi f.sz példára hivatkozott. Csakhogy egy hús-vér darabnál nem mindegy, melyik oldalán állsz:-P. Egy műt meg bárki felcsatolhat magára:-D.
22/23 mustafa33 válasza:
Csatold fel és próbáld meg azzal. Azután írd meg mit éreztél.
23/23 anonim válasza:
pont, hogy a tetszetős hasonlat fonákságára mutattam rá...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!