Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mondanátok angol összevont...

Mondanátok angol összevont alakokat?

Figyelt kérdés

Érettségi előtt állok, és próbálom összegezni a dolgokat.

Már ennyit feljegyeztem:

gotta (have got to)

aint (is not, are not)

gonna (going to)

imma (Im going to)

Mondanátok még ilyeneket?

2011. febr. 23. 18:44
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Elnezest, de erettsegire minek pont ezeket felirnod, mikor ezeket leirni nem szoktuk meg anyanyelvi kornyezetben sem? (foleg az Imma-t) Mondani meg vizsgan, foleg Magyarorszagon nem kellene ezeket. Az erettsegin megterhelo kimondani, hogy I am going to, I am not stb? Le ne ird ezeket irasban.
2011. febr. 23. 18:50
 2/6 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előzővel. Az ilyen gotta, gonna, wanna (want to) és társaik a hétköznapi beszédben elmennek, de az érettségin semmiképp. Ahogy az ain't sem. És eléggé közönséges hatást keltenek, attól, hogy pl. dalszövegekben sűrűn előfordulnak.
2011. febr. 23. 19:55
 3/6 A kérdező kommentje:

Uhh tényleg wanna, köszi xD

Őszintén szólva szeretek szlengesen beszélni, nem szoktam I am-et vagy you are-t használni, sokkal jobb az Im meg a Youre. Azért az Imma-t nem akartam elsütni :D

Csak szeretnék tisztában lenni az ilyen kifejezésekkel, ezért írkálom össze, ahogy a nyelvtani dolgokat is (passive voice, present perfect stb.) jegyzetelem magamnak, nehogy elfelejtsem.

2011. febr. 23. 21:12
 4/6 anonim ***** válasza:

Akkor azt kellett volna irnod, hogy erre vagy kivancsi, nem azt, hogy erettsegire kell. Az, hogy privatban mit hasznalsz, mas, mint hivatalos helyeken.

should have/could have/would have - shoulda, coulda, woulda

gotcha

dontcha

2011. febr. 23. 21:16
 5/6 A kérdező kommentje:

Utóbbinak köszönet!

Is-is. Érettségire is érdekel, de úgy általánosságban is. A tanárom szerint ha írásbelin nem is, de a szóbelin simán lehet ilyeneket mondani, legalább természetesebben hat, nem olyan "berögzöttnek"

2011. febr. 24. 11:29
 6/6 anonim ***** válasza:
Valo igaz, hogy koznapibbnak hat, csak nehogy a tobbi tanar ne ossza ezt a szemleletet. Nalunk az egyetemen sem lehetett ilyeneket mondani angol szakon...mar ha valaki annyit mondott, hogy gonna, annyi volt neki. Utana az USA-ban jartam egyetemre, hat ha ilyet meglattak volna irasban, dobtak volna egy hatast.
2011. febr. 24. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!