Kb. mennyi idő szükséges ahhoz, hogy egy nyelvet társalgási szinten elsajátíts?
Illetve, ami igazán érdekel, ha kinn vagy külföldön, mennyivel könnyebb?És milyen nyelvtudás szükséges ahhoz, hogy elmehess mondjuk egyetemre?(kb. 4 hónapja vagyok kinn, már azért egész el-elkommunikálgatok, de még elég lassú vagyok:)
Nyelvsulit is tervezem, de akkor nagyon szűkös lenne az időkeretem meló mellett...
Nem tanultam külföldön nulláról nyelvet, úgyhogy a külföldről nem nyilatkozom.
Az egyetemhez középfokú nyelvtudás kell legalább, ami az egyetem alatt gyorsan fejlődik, és egy-két év alatt felsőfokú lesz.
Itthon 15 év kellett ahhoz, hogy minden nehézség nélkül folyékonyan beszéljek. Az akadozó, lassú beszédhez 12 év elég volt. De ez átlag alatti nyelvi képességekkel értendő.
Hat igen, annyira mar belejottem:)
Most azon gondolkozom, hogy elmegyek egyetemre, ahol 2 nyelv felsofoku ismerete szukseges, es a magyart is elfogadjak, aztan angol, igy meg tovabb fejleszthetem az abgolt, de a nemetet is tanulom:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!