Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Tényleg lehet így nyelvet...

Tényleg lehet így nyelvet tanulni?

Figyelt kérdés
Mármint, ha nézel egy sorozatot angolul, és hallod, akkor tényleg tanulod közben a nyelvet? Nem tudom megfogalmazni, értitek. Csak nem értem. Hogy lehet így tanulni? Mármint azt tudom hogy anyanyelvünket is így tanultuk meg, úgy értem hallás alapján, de egy második nyelvet is így lehet? És tényleg hatott csak nem vettem észre? Megnéztem 7 évadot, és hármas voltam angolból, most ötös, de vajon tényleg ennek köszönhető?
2011. febr. 15. 16:08
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
mivel "passzívan" veszel részt a cselekményben, kevésbé fejti ki a hatását, mintha élőben beszélnél angolokkal(ill. közöttük élnél). persze ha már haladó szinten vagy, nagyon jó, ha angolul nézel filmeket/sorozatokat angol felirattal!!
2011. febr. 15. 16:17
 2/9 anonim ***** válasza:
Akár nulláról is lehet, ha megfelelő az érdeklődésed, és van hozzá megfelelő anyagod. Én pl így kezdtem el a spanyolt, és mikor belekezdtem a nyelvkönyvbe, láttam, hogy: jé, ezt tudom... jé, ez sem ismeretlen... Szóval igen, lehet.
2011. febr. 15. 16:22
 3/9 anonim ***** válasza:
Nekem kb. nullán volt az angolom mikor elkezdtem angolul nézni sorozatokat meg filmeket (eleinte magyar felirattal), aztán mikor elkezdtem gimiben angolt tanulni már tudtam mindent, szín ötös voltam stb.. A kiejtésem mondjuk annyira nem volt szép mert nem nagyon beszéltem, de beszélni is tudok azért, a legjobb hogy gondolkodni is angolul szoktam már. :D Szóval igen, meg lehet.
2011. febr. 15. 16:25
 4/9 A kérdező kommentje:
Tényleg? Ennek örülök. : DDD
2011. febr. 15. 16:26
 5/9 anonim ***** válasza:
Elvileg így kell elkezdeni nyelvet tanulni, hogy előtte napi 1-2 órát nézel adott nyelvű műsorokat, filmeket, sötöbö. :D
2011. febr. 15. 17:21
 6/9 anonim ***** válasza:
Ajánlom a Rosetta Stone programot, az embernek pont ezt a képességét használja ki :)
2011. febr. 15. 17:43
 7/9 anonim ***** válasza:
Meg lehet, csak idő igényes nulláról így tanulni, de én kb. 6 év alatt így jutottam el egy elég jó német szintre.
2011. febr. 15. 19:04
 8/9 anonim ***** válasza:
96%
Eredményesen úgy lehet nyelvet tanulni, hogy az ember mind a négy alapkészséget gyakorolja, a beszédértést, a beszédet, az olvasást és az írást. Természetesen lehet egyoldalúan csak a beszédértést is gyakorolni beszéd nélkül, de a szakirodalom szerint az egyik készség egyoldalú tanulása-gyakorlása nem hozza meg a a másik három készség automatikus elsajátítását. Ezt magad is tapasztalhatod például azzal az egyszerű tanulási formával, hogy mindig csak magyarról angolra tanulod meg a szavakat, és azokat még álmodban is tudod. De angolról magyarra nem tanulod. És előfordul egy szó, amit oda tudsz, az angol szövegben meg nem jut eszedbe a jelentése. Tehát a szavakat is mindig oda-vissza kell tanulni. Mindig csináld azt, amihez kedved van, de én azt ajánlom, hogy teljesen azért ne hanyagold el egyik tevékenységet sem.
2011. febr. 15. 20:26
 9/9 anonim ***** válasza:

"Mármint, ha nézel egy sorozatot angolul, és hallod, akkor tényleg tanulod közben a nyelvet?"

A beszédértés fog tőle számottevően fejlődni. A sorozatok szókincse szűk, nyelvtani szerkezetei primitívek, szóval túl magas szinten nem fogod sorozatokból megtanulni a nyelvet.

"Mármint azt tudom hogy anyanyelvünket is így tanultuk meg, úgy értem hallás alapján"

Nem. Az anyanyelvünket nem hallás utának, hanem (1) hallás után, (2) folyamatos használattal (beszédgyakorlat), (3) olvasással és (4) írással tanuljuk meg. Ezzel a néggyel. Idegen nyelvek megtanulásához is gyakorolni kell az olvasást, tanulni kell a nyelvtant, gyakorolni kell az írást és beszédet, és magolni kell a szavakat. Ha ez mind megtörténik, akkor hatékony a nyelvtanulás. Természetesen, főleg alacsony szinten (pl. iskolában) az is döntő, ha sorozatokat nézel angolul. De mégjobb, ha olvasol és írsz is (pl. angol nyelvű fórumokban, levelezésekben veszel részt).

2011. febr. 16. 01:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!