Vannak jó anime sorozatokat, amiknek van mondanivalója, és nem divatos agyatlanság? Japánt kellene gyakorolnom vele.
Színvonalasabbra gondolok, ami nem csak a tizenéveseknek szól. Például, mint a Candy Candy, ez szomorú, szeretnivaló történet, ahol a felnőttek világát is gyönyörűen bemutatják, ahogy a való életben, úgy itt is megsérülnek mentálisan, testileg, és a halál is olyan mardosóan fájdalmas, mint igazából. Engem a "Nyomorultak"-ra emlékeztetett.
Szóval nincsenek benne gáz, valószerűtlen torzítások.
Ilyenek vannak még? Segítsetek! :S Nem vagyok jártas benne...
Amiket említettek: Honey and Clover, Sailor Moon, Lain
Amiket még érdemes megnézni, nemcsak nyelvtanulás szempontjából, de mind szórakoztatás, mind elfilozofálás miatt:
- Earth Girl Arjuna (13 vagy 26)
- Toki wo Kageru Shoujo (Az időt átugró lány, mozi)
- minden Ghibli Studió produkció, mozifilmek (Totoro, Sen to Chihiro Kamikakushi, Omoide Poro Poro stb.)
- Haibane Renmei (13)
- Dennou Coil (26)
- Cowboy Bebop (26)
- Kuragehime (11) - elsőre ökörségnek tűnik, de minden tizennyolc feletti lánynak meg kell néznie!
- Princess Tutu (38) - kicsit olyan, mint a Sailor Moon, de mégse
- NieA under 7 (13)
- Lady Georgie (a mangáját is Igarashi Yumiko-sensei rajzolta, mint a Candy-t)
- Romeo x Juliet (tudom, hogy van magyarul, de japánul érdemes nézni. Nekem örökké az emlékezetembe vésődött "Romio és Dzsurietto", ahogy a neveket kiejtik benne.)
Death Note, Trigun, Cowboy Bepop, Samurai Champloo nagyon jó hangulatú és nagyon igényes, jó cuccok.
Pumpkin Scissor - felnőtt fejjel is nagyon kedves, jól megcsinált szórakoztató anime.
Hellsing - zseniálisan sikerült a hangulatot megcsinálni, sajnos a történetet nem fejezték be az animében. Viszont ez nem az a kedves fajta sztori és hangulat.
Wolf rain - egy ilyen bánatosabb hangvételű, szép anime, szintén magas színvonal.
---------
"Bocsi az offért, de esetleg valaki tudna jó japán történelmi drámasorozatot is ajánlani? Semmiképp sem animét keresek, de gondoltam hátha tud valaki innét :)"
csak mangát tudok erre mondani, viszont a korabeli japánról ilyen jó átfogó képet szerintem más nem fog adni: Kazuo Koike és Goseki Kojima közös munkái: Samurai Executioner, Path of the Assassin, Lone wolf and Cub.
ezeket angolul meg lehet találni a neten.
Japán nyelvgyakorláshoz kellene nekem is (a dráma). Tudom, hogy léteznek ilyenek, viszont nem sikerült még olyan portált találnom, ami releváns információt tartalmaz a sorozatokról, értékelésükről, stb., gondoltam ennyi japánrajongó ember között csak akad, aki tud 1-2-t:)
Az animét, mangát nem szeretem.
Én elámultam rajta, hogy ennyi válasz érkezett, és ennyi anime van :) Nem gondoltam volna. Én csak gyerekkoromban láttam, de akkor is csak hármat :) Ezek közül a Sailor Moon-t néztem, mikor általános iskolás voltam. Ezeket a régieket egyébként miért nem adják? Talán le sem játszották az összes Candy Candy részt annak idején. Az utolsó részeket legalábbis nem láttam - most találtam rá youtube-on.
És van esély rá, hogy interneten a nagyját megtalálom ezeknek japán nyelven, és mondjuk angol felirattal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!